Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

LOKAL ANNONS INFÖR EU-VALET

ANNONS

Aktuellt

Det finns hål att stoppa pengarna i: “Snacka om ett test för stötdämparna – hela bilen hoppade till”

Lokal annons inför EU-valet

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS INFÖR EU-VALET

LÖRDAGSKRÖNIKAN

Ibland är det lite marigt att komma på eller välja ämne till lördagstexten, men vissa veckor så faller det sig naturligt.

Den här veckan körde jag i princip över ämnet, eller snarare så körde jag väl i det.

Sedan snön började försvinna har jag med icke önskvärd tydlighet märkt hur statusen är på gatorna runt om i kommunen.

Om jag säger att den är dålig är det ett understatement.

“På väldigt många gator känns det som att köra på en tvättbräda”

Thomas Wennerklint, krönikör

På väldigt många gator känns det som att köra på en tvättbräda.

Jag kör inte bil i exakt hela stan, men jag kör dagligen från Kolberga till Rödsleskolan och omvänt, ibland via Oscarsgymnasiet. Utöver det blir det någon runda till våra matvarubutiker och in till centrum.

“Inte några små hål”

Jag kan knappt räkna hur många hål jag har kört ner i den här veckan. Inte är det några små hål heller.

De kan knappast ha uppkommit enbart under vintermånaderna, de måste ha funnits där tidigare, även om de kanske blivit djupare på sistone.

Nu har jag lärt mig hyfsat bra var de värsta groparna är så att jag kan undvika dem, men det dyker ändå upp nya hela tiden.

Kolbergavägen mellan Fallebo och Coop är ett exempel på ställen där det kan skumpa till rejält i bilen.

“Stengatan är usel nästan hela vägen och riktigt illa är det vid övergångsstället vid kyrkogården och övergångsstället längre upp mot Oscarsgymnasiet”

Stengatan är usel nästa hela vägen och riktigt illa är det vid övergångsstället vid kyrkogården och övergångsstället längre upp mot Oscarsgymnasiet.

“Skakar till ordentligt”

Där är det stora hål och det skakar till ordentligt om man kör ner i ett av dem.

Det värsta exemplet är nog ändå på Södra Långgatan när man passerat busshållplatsen i centrum och ska ner mot järnvägsstationen. Precis efter busshållplatsen vid biblioteket, ungefär där man svänger höger till Hantverksgatan, är det ju som en vägbula. Är ni med mig var jag befinner mig? Känner att det blev en krånglig beskrivning.

“Snacka om ett test för stötdämparna. Hela bilen hoppade till”

Men precis där bestämde jag mig i torsdags kväll för vad veckans text skulle handla om, för där är det ett hål som heter duga – snacka om ett test för stötdämparna.

Hela bilen hoppade till.

Nu vet jag ju inte om ni håller med mig i detta, men nog är det påfallande dålig beläggning på väldigt många av våra gator i Oskarshamn. Det är ju dessutom på ganska hårt trafikerade gator.

Sponsrad av bilverkstäderna?

Man kan ju nästan börja undra om kommunen är sponsrad av bilverkstäderna i stan eller möjligtvis av någon tillverkare för stötdämpare och fjädring.

Skämt åsido så förstår jag att det kanske inte är rätt årstid för reparationer just nu, vi har förmodligen inte sett den sista snön så snösvängen med sina plogbilar behöver antagligen ut och skrapa fler gånger.

Men sedan bara måste vägbanorna åtgärdas även om det kostar en slant.

Det brukar ju heta att det alltid finns hål att stoppa pengarna i… I det här fallet kan detta verkligen tolkas bokstavligt.

Apropå kommunen och pengar noterar jag att arenadebatten poppar upp lite då och då.

Ofta ställs ju olika kommunala områden mot varandra i den diskussionen, men eftersom kommunen har så många olika pengapåsar är det svårt att veta vilka saker som eventuellt får stryka på foten om det ska byggas en ny multiarena.

Hur bygget ska finansieras och vilka konsekvenser det får ekonomiskt för kommunen och dess invånare både på kort och lång sikt måste ju vara kristallklart innan beslutet tas.

“Borde ju räcka…”

Innan dess hoppas jag att de finns lite medel till att fylla igen de värsta groparna på våra gator. Kanske man kan ta lite av inkomsterna från de i somras återinförda parkeringsavgifterna?

De borde ju räcka med råge… eller?

Ha en go helg allihop!

Ta hand om varandra!

/Thomas

Genrebild: Freepik

+1
26
+1
0
+1
0
+1
2
+1
1
+1
0
+1
0

LOKAL ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS