Det kunde ha slutat med katastrof för Indianerna

Det kunde ha slutat med katastrof för Indianerna

2020-09-29 Av av Conny Blomander

KUMLA/OSKARSHAMN

Igår skulle den redan uppskjutna semifinalen i polska Ekstraliga, mellan Gorzow och Wroclaw ha körts.

Men man tvingades ställa in matchen på grund av regn.

Ett beslut som i förstaskedet fick håren att resa sig på Indianernas sportchef Peter Johansson då både Max Fricke och Niels Kristian Iversen kör i Wroclaw respektive Gorzow.

Ikväll körs det semifinaler i den svenska elitserien och där Västervik tar emot Indianerna. Många befarade att det polska förbundet skulle flytta fram finalen till ikväll eller till onsdag. Båda alternativen hade varit katastrof för Indianerna då man tvingats köra utan både Iversen och Fricke.

Men de polska ledarna i Gorzow och Wroclaw plus förbundet hade många timmars diskussioner och överläggningar om ett nytt datum för semifinalen. Överläggningar som fortfarande inte är klara.

Den internationella speedwaykalandern är smockfull just denna vecka och för en gångs skull har polackerna tagit hänsyn till den.

Enligt polsk internetsajten, https://sportowefakty.wp.pl/, har man beslutat när semifinalen INTE ska köras.

”Inte idag”

– Den kommer verkligen inte att äga rum idag tisdag. Den här dagen är planerad för semifinalen i svenska Bauhaus-Ligan plus landskampen Polen-Ryssland i Bydgoszcz, skriver sportowefakty.wp.pl

–  Onsdag är inte heller ett särskilt lyckligt datum – semifinalen skulle kollidera med finalen i det individuella danska mästerskapet i Vojens och påverka de danska förarna i Gorzow, Niels Kristian Iversen och Anders Thomsen.

– På torsdag körs returen i semifinalerna i den svenska ligan. Fredag ​​och lördag är reserverade för de två sista omgångarna av VM-serien, som körs i Toruń, skriver sportowefakty.wp.pl.

På söndagen körs den första finalen i Ekstraliga plus bronsmatchen.

Så hur polackerna till slut ska hitta en lösning att köra semifinalen har väl egentligen bara en lösning – att flytta fram första finalmatchen och bronsmatchen till ett annat datum i nästa vecka.

”Om inte…”

Ett bra datum bör vara torsdagen den åttonde september – om inte….

Finalen i elitserien körs tisdag och onsdag i nästa vecka men där torsdag är reservdag om någon av de ordinarie matchdagarna skulle regna inne.

När ett beslut kommer om när den polska semifinalen mellan Gorzow och Wroclaw ska köras vet man inte, men det bör väl komma idag.

TEXT

CONNY BLOMANDER

conny@oskarshamns-nytt.se

FOTO

PIXABAY

Regnet öste ner i Gorzow i Polen igår och gjorde att semifinalen mot Wroclaw beslutades att ställas in. Ett beslut som kunde ha blivit katastrof för Indianerna som kör semifinal i Västervik ikväll.

Dela gärna artikeln: