Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

ANNONS

Aktuellt

Fler reser kollektivt: ”Glädjande nyheter för både Kalmar länstrafik, länets invånare och för miljön”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LÄNET

”Allt fler väljer kollektivtrafik i Kalmar län. Under 2023 ökade resandet med Kalmar länstrafik med runt 10 procent. Det betyder en resandeökning på närmare en miljon. Stadstrafiken i Kalmar slog dessutom den gamla rekordnoteringen från 2019”, skriver Region Kalmar län i ett pressmeddelande.

”Enligt statistik från Kalmar länstrafik har antalet resor med bussar och tåg ökat stadigt under 2023. Ökningen märks både inom den allmänna kollektivtrafiken och i de särskilda persontransporterna. Den allra största resandeökningen jämfört föregående år syns inom den linjelagda busstrafiken. 2023 registrerades 10,7 miljoner resor i Kalmar län, jämfört med 9,7 miljoner året innan”, skriver regionen.

”Hållbar livsstil”

– Glädjande nyheter för både Kalmar länstrafik, länets invånare och för miljön. Genom att välja kollektivtrafik bidrar resenärerna inte bara till att minska trängsel på vägarna, utan också till att minska koldioxidutsläppen och främja en hållbar livsstil, säger trafikdirektör Mattias Ask.

”Det totala resandet når fortfarande inte upp till toppåret, som var precis före pandemin, 2019, som landade på 11,3 miljoner resor. Noterbart är däremot att stadstrafiken i Kalmar 2023 hade fler resenärer än den förra rekordnoteringen 2019”, skriver regionen.

Statistik, antal resor inom kollektivtrafiken i Region Kalmar län
Statistik för resandet med kollektivtrafiken i Kalmar län de senaste fem åren. Siffrorna anges i miljoner. Grafik: Kalmar länstrafik

”Stolta”

– Vi är stolta över den ökning som vi har sett under det senaste året. Under pandemin tappade vi en större andel resenärer inom kollektivtrafiken i Kalmar län jämfört med många andra regioner i landet. Därför känns det väldigt positivt att resandet i kollektivtrafiken har återhämtat sig för att snart vara i kapp de tidigare toppåren i resandet som fanns precis före pandemin, säger Mattias Ask.

”Kalmar länstrafik kommer fortsätta arbeta för att erbjuda en pålitlig och effektiv kollektivtrafik som möter behoven hos regionens invånare och besökare utifrån förvaltningens ramar samtidigt som länstrafiken strävar efter att minska miljöpåverkan”, skriver regionen.

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
4
+1
0
+1
0
+1
3
+1
0
+1
1
+1
1

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS