Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Det S-ledda styret i Region Kalmar län säger nej till fri parkering vid sjukhusbesök: Stor besvikelse i SD

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LÄNET

Sverigedemokraterna stödde vid dagens regionfullmäktige i Mönsterås ett medborgarförslag om att patienter med bokade sjukhusbesök ska få en parkeringsbiljett hemskickad. I juni lade SD ett likadant förslag, men både då och vid dagens fullmäktige sade det S-ledda styret i regionen blankt nej.

– Vi är mycket besvikna på att det S-ledda styret i regionen inte lyssnar på medborgarna utan gång på gång säger nej till att alla medborgare i Kalmar län ska behandlas lika, säger Petra Gustafsson, fullmäktigeledamot för Sverigedemokraterna.

”Många är beroende av bilen”

PETRA GUSTAFSSON (SD)

”Sverigedemokraterna pekar på att det för många patienter ofta är en obehaglig utmaning att parkera inför det bokade sjukhusbesöket. Betalningen måste ske digitalt, vilket många upplever som svårt, krångligt och tidsödande och det ökar ofta på den oro som kanske redan finns inför sjukhusbesöket”, skriver SD i ett pressmeddelande.

”Inget annat val”

– Många är beroende av bilen, man har inget annat val. Alla som åker kollektivt får en bussbiljett hemskickad. Den som tar bilen får betala det mesta eller hela resan själv och då är det minsta man kan begära att man får en parkeringsbiljett hemskickad och slipper krångla med digitala parkeringar, säger Petra Gustafsson.

Sverigedemokraterna lovar att partiet kommer att fortsätta att driva på i regionen för att det som föreslås i medborgarförslaget ska bli verklighet.

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS