Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Det ser inte ut att bli något bygge av vindkraftverk i Kärnebo/Ramshult

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

MÖNSTERÅS

På tisdagen tog kommunstyrelsen i Mönsterås, efter en votering som slutade 9–4, ett beslut om att bifalla motionen från Sverigedemokraterna om att kommunen ska använda sin rätt att avstyrka det planerade bygget av sju stycken 270 meter höga vindkraftverk i Kärnebo/Ramshult (nordväst om Blomstermåla).

– Detta känns bra för oss moderater, då vi drivit frågan sedan december 2021, då vi besökte Ramshultsborna för att på plats sätta oss in i frågan. Till att börja med var det bara vi och Sverigedemokraterna som lovade att hjälpa Ramshultsborna i deras oro inför bygget av vindindustri i deras absoluta närhet. Men efter att vi i Moderaterna ställde oss bakom motionen i kommunstyrelsens arbetsutskott om att stoppa planerna på vindindustri i området, så har flera andra partier svängt i frågan – vilket gjorde beslutet möjligt. Nu ska ju motionen även antas i kommunfullmäktige – men om partierna står för sina åsikter även där så kommer det inte att bli nån vindindustri i Kärnebo och Ramshultsborna kan äntligen efter lång oro andas ut, säger Åsa Ottosson, som är gruppledare för Moderaterna.

Åsa Ottosson (M)
Åsa Ottosson (M). Foto: Peter A Rosén

Genrebild: Freepik (överst)

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS