Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Det ser inte ut att bli några matcher för Dackarna i juni

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

MÅLILLA

Speedwayens elitserie, som numera går under namnet Bauhaus-ligan, kommer förmodligen inte igång i juni.

”Det är inte rimligt att serien kan starta under juni med hänsyn till dagens myndighetsbegräsningar och därför väljer vi att stryka dessa datum och istället förbereda oss på en start i juli”, säger Elitspeedway Sveriges vice ordförande och medieansvarige Mikael Holmstrand.

”De svenska elitklubbarnas samarbetsorganisation Elitspeedway Sverige (ESS) har tillsammans med förbundet Svemo tidigare presenterat fem olika startalternativ för ligan i juni månad. Utifrån dagens situation runt coronapandemin stryks nu samtliga dessa alternativ”, står det i ett pressmeddelande.

”Utan de intäkter som publiken tillför klubbarna kan säsongen inte genomföras och många sponsorsamarbeten bygger också på att människor bereds tillgång till arenorna.”

”Fortsatt optimistiska”

”Vi är fortsatt optimistiska till att kunna genomföra serien i år, om än med senare start. Exakt hur den ska se ut är för tidigt att uttala sig om givet alla frågetecken just nu kring resor, karantäner och publika event, men när detta klarnar kommer vi ganska snabbt kunna vara igång”, säger Holmstrand.

”Vi hoppas och tror också att myndigheterna snart måste börja differentiera restriktionerna. Det är inte rimligt att du kan vara 1000-tals besökare samtidigt t.ex. i ett köpcentrum inomhus samtidigt som du inte kan bedriva ett idrottsevenemang på enorma ytor utomhus med samma antal deltagande människor”, fortsätter Holmstrand.

”Europas länder börjar nu förbereda sig för att öppna upp sakta efter månader av nedstängning. Hur det påverkar möjligheten att resa och därmed också tillgången på förare för de svenska klubbarna är än så länge oklart. Genom att redan nu besluta att inte starta verksamheten under juni skapas tid för att få mer klarhet i hur förutsättningarna ser ut den dagen serien kan starta. Dialogen med Svemo förs löpande och alla inblandade är fast beslutna om att göra vad som krävs för att verksamheten ska kunna komma igång så snart möjligheten finns.”

”Anpassa våra arenor”

”Efterhand som restriktionerna i Sverige och övriga Europa lättar kommer vi att se över vår verksamhet för att få tillstånd att starta. Vi tittar också på hur övriga idrotter agerar och likt fotbollsallsvenskans olika åtgärder kan vi t.ex. snabbt anpassa våra arenor för att kunna ta emot vår ordinarie publik på ett tryggt och säkert sätt.” säger Mikael Holmstrand.

Samtidigt kan vi konstatera att Dackarna nu har sålt drygt 3 900 fiktiva biljetter till seriepremiären (som alltså inte kommer att köras).

TEXT

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

GRAFIK: DACKARNA
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS