Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Dokumentären om Håkan Juholt visas på SVT

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

KULTUR & NÖJE

Filmaren Tom Alandh, som nyligen var aktuell med dokumentären om Mörtfors-Tarzan, har gjort ytterligare en dokumentär med koppling till Oskarshamn. Denna gång är det Socialdemokraternas partiledare Håkan Juholt som står i fokus.

Vad var det egentligen som hände när Socialdemokraternas partiledare Håkan Juholt plötsligt fick lämna sitt uppdrag efter bara ett år? Den frågan ställer sig dokumentärfilmaren och producenten Tom Alandh i nya SVT-dokumentären ”Partiledaren som klev ut ur kylan”.

Följer Juholts arbete på Island

Filmaren Tom Alandh träffar Håkan Juholt på Island där han nyligen var ambassadör. Dokumentären följer Juholts arbete med att få islänningarna att lära känna Sverige bättre. Juholt ser även tillbaka på sin tid som partiledare, om att ha funnit en själsfrände i filmregissören Hrafn Gunnlaugsson och berättar om sin kärlek till lingon och Elvis Presley.

”Det är ofta intressantare att göra film om människor som någon gång kört i diket och fått några bucklor i karossen. Det stämmer väl in på Håkan Juholt”, säger Tom Alandh i ett pressmeddelande från TT.

Håkan Juholt-dokumentären ”Partiledaren som klev ut ur kylan” har premiär på SVT Play den 30 maj och visas i SVT den 2 juni.

Foto: Kristian Pohl

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS