Dokumentären om Håkan Juholt visas på SVT

Dokumentären om Håkan Juholt visas på SVT

2021-05-30 0 av Annicka Gunnarsson


KULTUR & NÖJE

Filmaren Tom Alandh, som nyligen var aktuell med dokumentären om Mörtfors-Tarzan, har gjort ytterligare en dokumentär med koppling till Oskarshamn. Denna gång är det Socialdemokraternas partiledare Håkan Juholt som står i fokus.

Vad var det egentligen som hände när Socialdemokraternas partiledare Håkan Juholt plötsligt fick lämna sitt uppdrag efter bara ett år? Den frågan ställer sig dokumentärfilmaren och producenten Tom Alandh i nya SVT-dokumentären ”Partiledaren som klev ut ur kylan”.

Följer Juholts arbete på Island

Filmaren Tom Alandh träffar Håkan Juholt på Island där han nyligen var ambassadör. Dokumentären följer Juholts arbete med att få islänningarna att lära känna Sverige bättre. Juholt ser även tillbaka på sin tid som partiledare, om att ha funnit en själsfrände i filmregissören Hrafn Gunnlaugsson och berättar om sin kärlek till lingon och Elvis Presley.

”Det är ofta intressantare att göra film om människor som någon gång kört i diket och fått några bucklor i karossen. Det stämmer väl in på Håkan Juholt”, säger Tom Alandh i ett pressmeddelande från TT.

Håkan Juholt-dokumentären ”Partiledaren som klev ut ur kylan” har premiär på SVT Play den 30 maj och visas i SVT den 2 juni.

Foto: Kristian Pohl