Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Domstol sa nej till planerna på nya villatomter på Dragskär: Men nu gör kommunen ett nytt försök

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

DRAGSKÄR

Mark- och miljödomstolen sa nej till detaljplanen som öppnade upp för 14 nya villatomter på halvön Dragskär, nordost om Oskarshamn – endast på grund av att kommunen hade glömt att rita in en kortare väg, till ett av husen, på kartan.

Kommunen gör nu ett nytt försök, med en ny detaljplan, där vägen i fråga ritas in. En majoritet av ledamöterna i samhällsbyggnadsnämnden röstade på tisdagen ja till att återigen skicka ut ärendet på samråd.

Frågan avgjordes i en votering, där nämndens två sverigedemokrater röstade nej.

Voteringen slutade 7–2.

Två ledamöter, en kustlandspartist och en kristdemokrat, avstod från att rösta, berättar nämndens ordförande Robin Hanzl (M) på en pressträff.

Det var den 28 november 2022 som en majoritet av fullmäktigeledamöterna röstade ja till detaljplanen som sedan fick nej av mark- och miljödomstolen.

Voteringen slutade 35–14 och Sverigedemokraterna reserverade sig mot beslutet.

– Nu börjar alltihop om igen, vi kör om ett varv till – det innebär att de som bor där ute också vill börja om igen och framföra sina synpunkter. Det måste man ha stor respekt för, säger Robin Hanzl.

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
8
+1
0
+1
1
+1
7
+1
2
+1
0
+1
10

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS