Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

E.ON uppmanar sina kunder att spara på elen: Energisystemet är stressat

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

ENERGIKRISEN

Energibolaget E.ON uppmanar sina kunder att minska förbrukningen. “Tillsammans kan vi hjälpas åt att kapa de värsta pristopparna genom att hålla nere elförbrukningen”, skriver E.ON.

“Just nu är spotpriset på el extra dyrt till följd av bland annat underhållsarbetet på Oskarshamn 3 och Ringhals, det kalla vädret i södra Sverige samt lägre nivåer tillförd vind- och vattenkraft. Vi förutser att priset kommer att stiga ytterligare, och vi vill varna för extrempriser då energisystemet just nu är stressat”, skriver E.ON i ett meddelande till sina kunder på fredagen.

“Tillsammans kan vi hjälpas åt att kapa de värsta pristopparna genom att hålla nere elförbrukningen”, fortsätter meddelandet.

Alla behöver spara

Under fredagsförmiddagen samlade regeringen, tillsammans med Svenska kraftnät och Energimyndigheten, till pressträff för att ge en samlad lägesbild av situationen och understryka vikten av att spara el.

– Det handlar om att hålla nere förbrukningen i solidaritet med hela befolkningen, oavsett hur plånböckerna ser ut, sade energiminister Ebba Busch under pressträffen.

Foto: Freepik

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS