E.ON uppmanar sina kunder att spara på elen: Energisystemet är stressat

E.ON uppmanar sina kunder att spara på elen: Energisystemet är stressat

2022-12-09 Av av Oskarshamns-Nytt

ENERGIKRISEN

Energibolaget E.ON uppmanar sina kunder att minska förbrukningen. ”Tillsammans kan vi hjälpas åt att kapa de värsta pristopparna genom att hålla nere elförbrukningen”, skriver E.ON.

”Just nu är spotpriset på el extra dyrt till följd av bland annat underhållsarbetet på Oskarshamn 3 och Ringhals, det kalla vädret i södra Sverige samt lägre nivåer tillförd vind- och vattenkraft. Vi förutser att priset kommer att stiga ytterligare, och vi vill varna för extrempriser då energisystemet just nu är stressat”, skriver E.ON i ett meddelande till sina kunder på fredagen.

”Tillsammans kan vi hjälpas åt att kapa de värsta pristopparna genom att hålla nere elförbrukningen”, fortsätter meddelandet.

Alla behöver spara

Under fredagsförmiddagen samlade regeringen, tillsammans med Svenska kraftnät och Energimyndigheten, till pressträff för att ge en samlad lägesbild av situationen och understryka vikten av att spara el.

– Det handlar om att hålla nere förbrukningen i solidaritet med hela befolkningen, oavsett hur plånböckerna ser ut, sade energiminister Ebba Busch under pressträffen.

Foto: Freepik

Dela gärna artikeln: