Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Efter alla insändare från personal inom omsorgen: Detta har Leif Axelsson (SD) bestämt sig för att göra nästa vecka

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

Socialnämndsledamoten Leif Axelsson (SD) har – med anledning av den senaste tidens insändare i ON från undersköterskor i Oskarshamns kommun – bestämt sig för att besöka några av äldreomsorgens verksamheter nästa vecka.

Det berättar han på torsdagskvällen.

”Då det kommer fler och fler insändare som vittnar om hur tufft personalen har det inom äldreomsorgen nu i semestertider, så kan jag inte längre bara sitta stilla och läsa insändare efter insändare”

LEIF AXELSSON (SD), LEDAMOT I SOCIALNÄMNDEN I OSKARSHAMNS KOMMUN

– Då det kommer fler och fler insändare som vittnar om hur tufft personalen har det inom äldreomsorgen nu i semestertider, så kan jag inte längre bara sitta stilla och läsa insändare efter insändare. Jag måste ut i verksamheten och på plats få titta, bilda mig en egen uppfattning och prata med personalen om deras arbetssituation. Boende och deras anhöriga får självklart också ta tillfället i akt och prata med mig om de vill, säger han.

Frågar inte chefer om lov

– Jag tänker inte fråga några chefer om lov, men jag måste självklart efterhöra så att det inte finns några hinder, eller besöksförbud. Men det tänker jag fråga personalen ute på respektive ställe om. Självklart så kommer jag att använd munskydd om så krävs, samt sprittvätta mig innan jag går in på respektive boende.

– Jag hoppas inte att förvaltningen ser några hinder med att jag gör dessa besök. I så fall så får de höra av sig till mig, senast måndag förmiddag. Annars så kommer jag att påbörja denna lilla besöksrunda. Jag kommer även att e-posta min plan till socialchefen.

”Syftet är att prata med personalen och våra semestervikarier”

Leif Axelsson fortsätter:

– Syftet med mitt besök är inte att gå ut och lova något till höger och vänster. Syftet är att prata med personalen och våra semestervikarier – och ta del av både deras glädjeämnen och eventuella mindre glädjeämnen.

”Glädjande”

– Sedan jag lade ut mina tankar kring mina besök i ett kommentarsfält på Facebook, under en av ON:s artiklar, för en stund sedan, så har jag fått privata meddelanden om tips på ställen som de vill att jag ska besöka. Och det är ju glädjande.

– Jag hoppas inte att någon tar illa upp, eller känner sig obekväm med mitt besök. Jag vill bara bilda mig en egen uppfattning. Tyvärr så hinner jag inte att besöka alla boenden och hemtjänstgrupper nästa vecka, utan det får bli en viss begränsning nu inledningsvis. Detta hoppas jag att personalen har förstående för, säger Leif Axelsson.

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS