Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

En bilist körde 28 kilometer för fort på en 30-sträcka: Så mycket ska han betala i böter

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMNS KOMMUN

En man i 25-årsåldern, med adress i Oskarshamns kommun, körde 28 kilometer för fort på en 30-sträcka, inom tätbebyggt område, i Kalmar i slutet av januari i år.

Nu döms han för hastighetsöverträdelse.

Han ska betala 3 600 kronor i böter.

I förhör har mannen sagt att han körde i 35 kilometer i timmen på den aktuella sträckan – samt att en annan bilist körde framför honom.

”Enligt det platsprotokoll som åklagaren åberopat har NN på den aktuella sträckan kört med en hastighet som har uppmätts till 58 km/h. Den högsta tillåtna hastigheten på platsen har varit 30 km/tim. Uppgifterna i åberopat platsprotokoll är klara och entydiga och visar att hastighetskontrollen har utförts i enlighet med gällande föreskrifter och att förväxlingsrisk är utesluten. Det framgår att kontroll av mätinstrument skett med tidsangivelser för dessa. Det har inte framkommit några uppgifter som ger anledning att betvivla riktigheten i platsprotokollet eller att hastighetsmätningen är utförd i enlighet med gällande föreskrifter. Tingsrätten finner därför att åtalet är styrkt”, står det i domen.

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS