”En helt vedervärdig semifinalvecka som borde ha flyttats”

”En helt vedervärdig semifinalvecka som borde ha flyttats”

2020-09-28 Av av Conny Blomander

Annons: Smålandshamnar

VÄSTERVIK/OSKARSHAMN

När Indianerna mötte Västervik Speedway hemma i grundserien slutade matchen 44–46.

Imorgon möts lagen i Västervik, i första semifinalen.

En helt vedervärdig semifinalvecka som borde ha flyttats.

Västervik tvingas köra riders replacement för Artem Laguta då Ryssland kör landskap mot Polen imorgon.

-Jag är besviken på Svemo och att grenansvarig inte hört av sig. ESS har påtalat och begärt att de ska agera för att ha fått landskapen flyttad. Våra semifinaldagar har varit inlagda i den internationella kalendern i ett halvår och ändå läger man in en landskamp mellan Ryssland och Polen på denna tisdag. Jag vet inte om Svemo eller den grenansvarige har agerat och fått något svar. Västerviks Speedway har i vart fall inte fått något svar från Svemo och förmodligen har inte ESS fått det heller, säger Västerviks sportchef, Morgan Andersson.

Att köra riders för Artem Laguta är självklart inte optimalt.

”Bättre lag”

– Indianerna har ett bättre lag på papperet så imorgon krävs det verkligen att alla våra tillgängliga förare har en bra dag och levererar. Det är extra viktigt när man kör riders.

Tittar man på veckan i stort så borde semifinalerna ha flyttats till nästa vecka.

Den polska Ekstraligan flyttade söndagens semifinaler till ikväll, där Indianernas Niels Kristian Iversen och Max Fricke kör. På onsdag är det danska finalen. På fredag inleds sista omgången i GP-serien nere i Torun, med träning på torsdagskvällen.

– Jag tror att Morgan och jag är ganska överens om att semifinalerna borde ha flyttats till nästa vecka. Just nu vet jag att Iversen och Fricke ska köra för oss imorgon, men under tävlingen i Polen ikväll kan vad som helst hända, säger Indianernas sportchef, Peter Johansson.

Och när det gäller returen på torsdag på Sannahed.

-Vilket lag vi kan ställa på benen då vet vi bara delvis idag. Det handlar inte bara om tävlandet det handlar också om att vissa förare ska hinna med att förflytta sig till Polen till torsdagskväll för att ta coronatest och träna inför fredagstävlingen.

Indianerna mötte Dackarna i kvartsfinalerna, med exakt samma förare som kumlalaget kommer till Västervik med imorgon.

Indianerna spöade upp Dackarna, både hemma och borta, med stora siffror.

”Favoriter”

-Även att Västervik kommer att köra riders för Laguta så håller jag dem som favoriter. De har många duktiga förare och som kan plocka mycket poäng både i sina egna heat och i ridersheaten.

-Banan i Västervik är dessutom riktigt bra med flera spårval och som Morgans förare är mer vana vid än mina.

-Men som vanligt gäller det att vara med från tejpen och försöka vara först ut ur startkurvan, säger Peter Johansson

Västervik: 1. Sam Masters 2.  Linus Sundström 3. Mads Hansen 4.  Artem Laguta 5. Jason Doyle 6. Anton Karlsson 7. Noel Wahlqvist.

Indianerna: 1. Niels Kristian Iversen 2. Joel Andersson 3. Pontus Aspgren 4. Max Fricke 5. Jonas Jeppesen 6. Ludvig Lindgren 7. Jonathan Grahn.

TEXT

CONNY BLOMANDER

conny@oskarshamns-nytt.se

ARKIVFOTO

PIERRE STJERNFELDT

Västervik tvingas köra riders replacement för Artem Laguta ikväll. Ryssland kör mot Polen imorgon. FOTO: CONNY BLOMANDER
Tipset är att det blir en mycket jämn kamp på Ljungheden imorgon. FOTO: CONNY BLOMANDER

Dela gärna artikeln: