Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Carl-Axel Blom (S): ”En led i förfall”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

HÖGSBY

Carl-Axel Blom (S) i Högsby kommun vill se en upprustning av Högsbyleden.

Han skriver om detta i en motion till kommunfullmäktige.

Han vill att kommunen genomför en genomgång av leden och att kommunen upprättar en långsiktig plan för underhåll av leden – samt att kommunen avsätter resurser och medel för en upprustning av leden.

Stärkt naturturism

”Högsbyleden slingrar genom vår kommun, i ena änden Hornsö, i andra änden Skruvshult. Vandraren får ta del av sex etapper genom vår kommun. Många har vandrat hela eller delar av denna led. Den är utmärkt på Högsby kommuns kartguide för 2019–2020, som finns på Misteln.”

”I södra delen ansluter Mönsteråsleden, där finns en välkomnande skylt till att vandra där. Oskarshamns kommun startar ett projekt för att upprusta Ostkustleden, detta för att stärka besöksnäring och naturturism”, skriver Carl-Axel Blom.

”Det är tveksamt”

”Hur är då tillståndet på vår led? Går det att rekommendera Högsbyleden till personer som funderar på en tur genom vår kommun? Vi får nog svara, det är tveksamt, som det ser ut nu. Märkningar som suddats ut, stolpar som håller på att falla ner, det behövs röjning på en del ställen. Tillståndet för sträckan skiftar nog, men då leden inte varit underhållen under några år, så har vi en led som är i förfall.”

”Detta samtidigt som Högsby kommun ska vara välkomnande och vurmar för turism, naturupplevelser och med en slogan för Högsbyleden: ”Ströva genom kulturlandskap och orörd vildmark”, skriver Carl-Axel Blom.

TEXT

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

GRAFIK: SOCIALDEMOKRATERNA
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS