”En livsfarlig kombination”

”En livsfarlig kombination”

2020-06-01 Av av Peter A Rosén

OSKARSHAMN

”Vi socialdemokrater kommer aldrig lägga fram förslag som ensidigt ger arbetsgivaren rätt att huller om buller säga upp folk. Om parterna inte kommer överens så kan inte utredningens förslag gälla”, skriver riksdagsledamoten Laila Naraghi (S), från Oskarshamn, tillsammans med flera andra socialdemokrater i en debattartikel i Dagens Arena.

”Förslagen i utredningen lever inte upp till vad Januariavtalet kräver gällande att behålla maktbalansen mellan fack och arbetsgivare”, konstaterar de.

”Det är ingen hemlighet att vi socialdemokrater har en helt annan syn på arbetsrätten än C och L. Men vi hoppas att de inser att deras förslag om att öka otryggheten för anställda nu mitt under den värsta arbetslöshetskrisen i modern tid, vore förödande. Historiska erfarenheter visar att arbetslöshet innebär ett ökat tryck på människors trygghet. Att då från statligt håll spä på det vore olyckligt. För enskilda och för samhället. Svåra tider i kombination med ökad otrygghet för breda grupper är en livsfarlig kombination. Det har Europas 1900-talshistoria visat”, står det i debattartikeln i Dagens Arena.

Debattartikeln har Laila Naraghi skrivit under tillsammans med partikamraterna och riksdagsledamöterna Elin Lundgren, Daniel Andersson, Magnus Manhammar, Peter Persson och Patrik Lundqvist. Europaparlamentarikern Johan Danielsson har också skrivit under.

TEXT

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

Riksdagsledamoten Laila Naraghi, socialdemokrat från Oskarshamn.
FOTO: SVERIGES RIKSDAG
Dela gärna artikeln: