Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

En mamma undrar om akuten i Oskarshamn är stängd: Revbensskadade dottern hänvisades till Västervik

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

Oppositionsrådet i Oskarshamns kommun, Leif Axelsson (SD), berättar att han i går blev kontaktad av en mamma som undrar om akuten på Oskarshamns sjukhus är stängd.

– Hon berättade för mig att hennes dotter ramlade och slog sig i bröstkorgen under den gångna helgen. Dottern, som bor i Oskarshamnsområdet, kontaktade 1177 dagen efter olyckan, efter att värken tilltagit mer och mer. Dottern trodde att hon skulle få komma in till akuten på Oskarshamns sjukhus, för undersökning och eventuell behandling – men sjuksköterskan på 1177 hänvisade henne till akuten i Västervik.

”Inte med ett ord nämnde hon att dottern skulle kunna få åka till akuten i Oskarshamn”

Leif Axelsson (SD), oppositionsråd i Oskarshamns kommun

– Inte med ett ord nämnde hon att dottern skulle kunna få åka till akuten i Oskarshamn. Då dottern inte ville köra så långt, så bestämde hon sig för att avvakta till måndagen – för att då besöka sin vårdcentral – och där och då fick hon den hjälp som hon behövde. Efter att hon hade blivit röntgad visade det sig att hon hade en spricka på ett av sina revben. Detta är inte acceptabelt. Efter vad jag förstår, så har vi fortfarande en akutmottagning i Oskarshamn – även om den har avlövats mer och mer. Vi här i det mellersta upptagningsområdet – invånarna i kommunerna Oskarshamn, Mönsterås och Högsby – är också skattebetalare. Vi ska inte tvingas åka flera mil för att få akut hjälp, då vi har ett sjukhus i Oskarshamn, säger Leif Axelsson.

”Är han toppstyrd?”

Han fortsätter:

– Hur tänker regionen lösa det här och hjälpa till med transporter för dem som inte behöver ambulans, eller saknar både bil och körkort – eller som inte har anhöriga som kan kör dem till akuten i Västervik eller Kalmar?

– Hur ligger det till med akuten i Oskarshamn. Nu är det väl på tiden att den styrande i majoriteten – Socialdemokraterna, Centerpartiet och Vänsterpartiet – tar tag i detta. Är det tjänstemännen eller är det politiken som styr sjukvården i region Kalmar län? Och varför hör eller ser vi aldrig ett uttalande från sjukhuschefen på Oskarshamns sjukhus? Hur ser hans tankar, planer och idéer ut för akutmottagningen vid Oskarshamns sjukhus? Eller är han toppstyrd från Kalmar? Om jag förstår saken rätt, så ligger det väl i hans uppdrag som sjukhuschef att informera allmänheten, skattebetalarna.

”Onödiga tjänster behövs inte”

– Eller ska det komma någon högre tjänsteman från Kalmar som ska informera allmänheten? Om det förhåller sig på det viset, jag då kan Region Kalmar län spara in på en tjänst som sjukhuschef vid Oskarshamns sjukhus – onödiga tjänster behövs inte, säger Leif Axelsson.

Leif Axelsson SD
Leif Axelsson (SD) är oppositionsråd i Oskarshamns kommun. Foto: Peter A Rosén, grafik: Sverigedemokraterna

Foto: Peter A Rosén (akuten i Oskarshamn)

+1
48
+1
3
+1
0
+1
3
+1
0
+1
1
+1
7

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS