Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

En man hade knark i sin bostad: Döms till fängelse

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

MÖNSTERÅS

En man i 30-årsåldern, med adress i Mönsterås, döms till två månaders fängelse för narkotikabrott efter att polisen hittat 14,5 gram amfetamin i hans bostad.

Enligt domen gjorde polisen ett tillslag mot mannens lägenhet den 20 mars i år.

På ett nattduksbord fann de en tallrik med en ziplock-påse innehållande vitt pulver, som senare visade sig vara 14,5 gram amfetamin.

Mannen erkände narkotikainnehav i förhör, men hävdade att polisen överdrivit mängden.

“Tingsrätten finner ingen anledning att betvivla den mängd amfetamin som framgår av analysresultatet. NN ska därför dömas för narkotikabrott i enlighet med åklagarens yrkande”, står det i domen.

Han uppgav att han stulit amfetaminet dagen innan tillslaget och att det var för eget bruk. Mannen förekommer sedan tidigare i 20 avsnitt i belastningsregistret, varav flera för narkotikarelaterad brottslighet.

Fängelsestraff oundvikligt

“Han dömdes den 22 oktober 2021 för bland annat narkotikabrott och grovt vapenbrott till fängelse i
2 år och 3 månader och blev villkorligt frigiven den 27 augusti 2022 med en återstående strafftid om 274 dagar. Prövotiden gick ut den 27 augusti 2023. Därefter har han lagförts sex gånger för ringa narkotikabrott, den senaste lagföringen skedde i februari 2024″, står det i domen.

I rätten framkom det att mannen lider av en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning och att han nyligen fick nya mediciner utskrivna. Hans advokat menade att mannens drogproblematik bottnar i den psykiska ohälsan.

Tingsrätten anser dock att ett fängelsestraff var oundvikligt med tanke på brottets art och mannens tidigare brottslighet. Två månader bedömdes motsvara straffvärdet för innehavet av 14,5 gram amfetamin.

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
0
+1
0
+1
0
+1
3
+1
0
+1
1
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS