Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

En man i 40-årsåldern förlorade en mycket stor summa i ett romansbedrägeri

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

MÖNSTERÅS KOMMUN

Robert Loeffel, pressekreterare i polisregion syd, berättar om en man i 40-årsåldern i Mönsterås kommun som har förlorat drygt 150 000 kronor i ett så kallat romansbedrägeri.

Det var i maj i år som han kom i kontakt med en kvinna via Instagram.

Enligt egna uppgifter bodde hon i USA och stundtals i Afrika.

Mannen och kvinnan började konversera med varandra via olika sociala medier – och tanken var att kvinnan till slut skulle flytta till Sverige och träffa honom, enligt anmälan.

”Det här är ett klassiskt så kallat romansbedrägeri”

Robert Loeffel, pressekreterare i polisregion syd

– Under tiden har hon lyckats förmå honom att köpa värdekort hos Apple, vid ett stort antal tillfällen – och han har skickat över värdekortskoderna till henne. I mitten av augusti insåg han att han nog har blivit lurad. Det visade sig att han har skickat över drygt 150 000 kronor. Det här är ett klassiskt så kallat romansbedrägeri, säger Robert Loeffel till vår tidning på fredagen.

Och det är ju som du har påpekat tidigare – det är inte alls säkert att kvinnan är en kvinna, det kan vara vem som helst och de kan sitta var som helst…

– Exakt. Det är inte ens säkert att de existerar. Man kan aldrig veta vem man konverserar med via sociala medier. I det här fallet går alla spår utomlands och det är ett svårutrett brott, säger Robert Loeffel.

Bild på Robert Loeffel, presstalesperson polisregion Syd
Robert Loeffel är pressekreterare i polisregion syd. Foto: Polisen/Anna Hermansson

Genrebild: Imgur (överst)

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS