En man ska ha våldtagit en kvinna på en parkeringsplats i Oskarshamn

2020-07-30 1 av Peter A Rosén

OSKARSHAMN

En man i 30-årsåldern ska ha genomfört ett vaginalt samlag, samt andra sexuella handlingar, med en kvinna som inte deltog frivilligt.

Händelsen utspelade sig, enligt åtalet, på en parkeringsplats i Oskarshamn hösten 2018.

Enligt åtalet har mannen utfört oralsex på kvinnan och tvingat henne att utföra oralsex på honom.

I åtalet står det att kvinnan deltog i det vaginala samlaget, och de sexuella handlingarna, som en följd av att mannen tvingade henne till detta genom att dra i henne, hålla fast henne hårt i armarna och trycka ned hennes hals. Han ska även ha tryckt ned hennes huvud mot sitt kön, då han tvingade henne att utföra oralsex på honom.

Mannen åtalas nu i första hand för våldtäkt – och, i andra hand, för oaktsam våldtäkt. Han åtalas även för sexuellt ofredande.

Förnekar brott

Enligt åtalet har han ofredat kvinnan på ett sätt som kunde förväntas kränka hennes sexuella integritet – genom att via Snapchat skicka nakenbilder som han tog i samband med den ovannämnda händelsen.

Mannen har även, via meddelanden, krävt att kvinnan ska skicka nya nakenbilder på sig själv – i utbyte mot att han avstår från att sprida nakenbilderna på henne som han tog på henne i samband med händelsen på parkeringsplatsen i Oskarshamn.

Mannen förnekar brott.

I bevismaterialet finns bland annat mannens filmsekvenser på totalt 23 sekunder, som han spelade in på parkeringsplatsen.

Det finns även fotografier på Snapchat-konversationen mellan mannen och kvinnan.

TEXT

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

FOTO

Patrik Svedberg