Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

En man slog sin ex-fru i ryggen i ett mindre samhälle i Oskarshamns kommun: Så straffas han

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMNS KOMMUN

En man i 35-årsåldern, med adress i ett mindre samhälle i Oskarshamns kommun, döms för misshandel och frikänns samtidigt från ett hemfridsbrottsåtal.

Det var i slutet av april 2021 som han slog sin före detta partner, en kvinna i 40-årsåldern, i ryggen – med smärta och rodnad som följd.

Mannen, som fick en villkorlig dom, ska betala 4 000 dagsböteskronor.

Han ska även betala ett skadestånd på 7 000 kronor till den misshandlade kvinnan – för kränkning av den personliga integriteten. Hon hade begärt 10 000 kronor.

Den dömde har förnekat brott.

Mannen och kvinnan var tidigare gifta med varandra och de hade nyligen separerat när det ovannämnda inträffade.

Mannen kom på besök och blev insläppt av ex-frun, som bodde kvar i den gemensamma bostaden.

“Förhållandevis hårt slag”

Han ville diskutera bodelningen med henne och då uppstod det ett gräl i bostaden.

”NN har berättat i huvudsak att hon blev arg på NN och att hon upprepade gånger bad honom att lämna bostaden samt att hon till sist tog hans hund i kopplet och ledde ut hunden i syfte att få NN och hunden att lämna bostaden. Enligt NN (kvinnan) tilldelade NN henne i samband med det ett förhållandevis hårt slag i ryggen, vilket ledde till att hon stapplade till och orsakades smärta och rodnad som gick över efter några dagar”, står det i domen.

Tingsrätten slår fast att kvinnan allmänt sett framstår som trovärdig och att hennes uppgifter inte innehåller beaktansvärda motsägelser eller svårförklarliga moment.

Dold inspelning

”NN har beskrivit händelsen och vad som förevar i anslutning till den på ett klart, konstant, nyanserat, sammanhängande, följdriktigt och detaljerat sätt. Bevisvärdet av NN:s uppgifter är i sig högt. NN:s (kvinnans) uppgifter får stöd av en dold ljud- och bildinspelning som NN (mannen) gjorde under händelsen. Det framgår bland annat av inspelningen ett ljud under tumultet som är förenligt med ljudet av ett slag i ryggen. NN:s uppgifter får vidare stöd av en bild på hennes rygg som togs vid tillfället. Bilden visar en rodnad i området kring vänster skulderblad.”

”Det har genom NN:s uppgifter i förening med vittnesmålen blivit ställt utom rimligt tvivel att NN uppsåtligen misshandlade henne genom att på angiven tid och plats tilldela henne ett slag i ryggen”, skriver rätten.

“Tillrättalagda”

”NN:s (mannens) uppgifter om att han inte slog NN – utan endast lade sin hand på hennes axel när hon enligt hans uppfattning misshandlade hunden förändrar inte bedömningen. NN:s uppgifter kan inte förklara den påvisade skadan och hans uppgifter framstår i sig allmänt sett som tillrättalagda.”

”Det saknas särskild anledning att befara att NN (mannen) kommer att göra sig skyldig till fortsatt brottslighet. Misshandeln är med hänsyn till angreppssättet mot en icke vital kroppsdel och den förhållandevis lindriga skadan inte sådan att det finns tillräckliga skäl för att bestämma påföljden till fängelse”, står det i domen.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS