Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

En man vägrade kliva av en buss i Oskarshamn: Så slutade det…

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

En man i 30-årsåldern, med adress i Östergötland, som vägrade stiga av en buss i Oskarshamn i slutet av förra året har dömts för våldsamt motstånd.

Han ska betala 2 000 kronor i dagsböter – plus 800 kronor till brottsofferfonden.

Mannen gjorde motstånd, stretade med armarna och krängde med kroppen för att hindra två poliser från att avlägsna honom från den aktuella bussen.

Poliserna tvingades därför att lägga ned honom i bussen och belägga honom med handfängsel.

Den dömde har sagt att han var på bussen, men att han inte minns själva ingripandet – därför kan han varken erkänna eller förneka brott.

”Hans uppgifter försämrar inte värdet av åklagarens bevisning. Det är därmed visat att NN gjort sig skyldig till våldsamt motstånd”, skriver tingsrätten i domen.

”Påföljden bestäms till dagsböter. NN har begått aktuell gärning under prövotid, men då den nya brottsligheten är av lindrig beskaffenhet föreligger särskilda skäl att inte förverka villkorligt medgiven frihet”, skriver rätten.

Arkivfoto: Region Kalmar län

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS