Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

En samvaro för ukrainare anordnas i Folkets Park i Oskarshamn på nyårsaftonen

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

Med hjälp av pengar från Sparbanksstiftelsen Kronan anordnas en samvaro för ukrainare – ett 60-tal, totalt, som bor i Blomstermåla, Högsby och Oskarshamn – i Folkets Park i Oskarshamn på nyårsaftonen.

Yvonne Bergvall, som är ordförande i stiftelsen, berättar att Sparbanksstiftelsen tidigt avsatte pengar för arrangemang med ukrainare.

Inge Svensson och Irena Svensson i Ukrainahjälpen sökte och fick pengar direkt.

– Vi vet inte hur länge kriget kommer att hålla på. Men vi har avsatt pengar även för nästa år. Det behövs arrangemang för samordning och för att man ska kunna vara tillsammans och trivas och skapa kontaktnät och hjälpa varandra i det svenska samhället, säger Yvonne Bergvall.

Natalya Denysenko, som flyttade till Sverige och Oskarshamn för sju år sedan, berättar att man siktar på att anordna en ukrainsk dag i samband med Tolvskillingsmarken i Oskarshamn nästa år.

Från vänster: Susanne Fogelqvist (ordförande i Föreningen Folkets Hus & Park i Oskarshamn), Inge Svensson (Ukrainahjälpen), Irena Svensson (Ukrainahjälpen), Natalya Denysenko (Ukrainahjälpen, flyttade till Sverige och Oskarshamn 2015) och Yvonne Bergvall (ordförande i Sparbanksstiftelsen Kronan).
Foto: Caroline Andersson

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS