Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

En tvångsintagen person tog stryptag på en anställd i vuxenpsykiatrin

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

LÄNET

”Vuxenpsykiatrin i Kalmar har gjort anmälningar både till Arbetsmiljöverket och Inspektionen för vård och omsorg om brister i säkerheten”, skriver Region Kalmar län i ett pressmeddelande.

”Händelsen som avses inträffade under sommaren då en patient som var tvångsintagen tog stryptag på en ur personalen. I samband med att annan personal skyndade till släppte dock patienten greppet. Händelsen ledde till psykisk belastning för medarbetaren, men ingen fysisk skada.”

”Händelsen är polisanmäld sedan tidigare och i direkt anslutning gjordes också en anmälan om arbetsskada till Arbetsmiljöverket.”

”Därefter har verksamheten gjort en genomlysning av det inträffade som nu skickats in till Arbetsmiljöverket. En anmälan angående brist i säkerheten har också gjorts till Inspektionen för vård och omsorg”, skriver regionen.

GRAFIK

REGION KALMAR LÄN

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS