Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Ensamma vinnare med sju rätt på Lotto 1 och Lotto 2: Så mycket vann de

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

SVERIGE

”Onsdagens Lotto gav två miljonvinnare. En spelare i Bollnäs var ensam med sju rätt på Lotto 1 och tog hem 5,2 miljoner kronor. Och på Lotto 2 var en spelare i Hisings Backa ensam med sju rätt och får för det en miljon kronor”, skriver Svenska Spel i ett pressmeddelande.

– Nu vill vi få kontakt med vinnarna, säger Johan Svedberg, vinnarkommunikatör, Svenska Spel Tur.

”Efter en dragning utan att någon hittat sju rätt på Lotto 1 hade jackpotten hunnit kliva över fem miljoner och Bollnässpelaren fick se sin kupong, inklusive undervinster, bli värd exakt 5 210 602 kronor. På Lotto 2 tog den ensamme vinnaren på sju rätt hem exakt en miljon kronor”, skriver Svenska Spel.

”Anmärkningsvärt”

– Det är den andra storvinsten på Lotto som går till Bollnäs under november. Dessutom har det blivit ytterligare två tidigare i år. Det är anmärkningsvärt. Det var den 18 november som det senast skedde och vinsten var då på knappt fyra miljoner kronor, berättar Johan Svedberg.

Svenska Spel Tur kommer nu att söka kontakt med de båda storvinnarna.

– Vi vill gratulera till vinsterna, såklart. Det är alltid spännande samtal att ringa och har de inte hunnit rätta sina rader så får vi komma med det glädjande beskedet också, vilket adderar en extra krydda till samtalet, säger Johan Svedberg och fortsätter:

– Vinster på en miljon kronor och uppåt ger möjlighet att uppfylla många drömmar och det blir kul att höra vad just de här vinnarna har för planer.

Bankmöte

För spelaren i Bollnäs väntar även ett bankmöte för utbetalning av vinsten.

– Detta gäller för alla vinster från fem miljoner kronor och uppåt. Det är en viktig och uppskattad del i vårt spelansvar. Vinnarna erbjuds då ekonomisk och juridisk rådgivning för att få en så trygg start som möjligt på sitt liv som spelmiljonärer, berättar Johan Svedberg.

”Lotto har nu hittills i år gett 119 vinster på en miljon kronor eller mer, inklusive Andra Chansen.

Vinnaren på Lotto 1 hade lagt sitt spel hos Stor Coop i Bollnäs, medan vinnaren i Hisings Backa hade lagt sitt spel online på svenskaspel.se”, skriver Svenska Spel.

Rätt rad Lotto 1, onsdag 29 november 2023: 4 ─ 25 ─ 26 ─ 29 ─ 32 ─ 34 ─ 35

Rätt rad Lotto 2, onsdag 29 november 2023: 1 ─ 7 ─ 17 ─ 18 ─ 29 ─ 30 ─ 35

Det här är Lotto:

  • Lotto är spelet där det gäller att pricka sju av 35 nummer.
  • Är du ensam med sju rätt är du garanterad minst en miljon kronor i vinst.
  • Vid varje dragning dras även fyra så kallade tilläggsnummer, har du sex av vinstnumren och ett tilläggsnummer vinner du i vinstgruppen 6 rätt + tillägg.
  • Varje dragning har två omgångar, Lotto 1 och Lotto 2. Du kan välja att delta i båda eller endast Lotto 1.

Foto: Svenska Spel

+1
5
+1
4
+1
0
+1
6
+1
0
+1
3
+1
3

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS