Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Estoniakatastrofen på tv i höst: Se första trailern

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

SVERIGE

Det var den 28 september 1994 som färjan Estonia förliste i Östersjön under en färd mellan Tallinn och Stockholm. Med 852 dödsoffer är Estonia en av vår tids största katastrofer och ett nationellt trauma för flera länder. I höst har dramatiseringen av Estoniakatastrofen premiär på TV4 och nu har den första trailern släppts.

Estonia är en av vår tids största katastrofer och många saknar fortfarande svar om hur förlisningen kunde ske eller om någon bär ansvaret. Dramatiseringen av Estoniakatastrofen tar ansats i hur det påverkade alla de som direkt eller indirekt drabbades av den fruktansvärda förlisningen. Det finns också ett starkt behov av att skildra hur Haverikommissionen kollapsade och varför de inte kunde fastställa orsaken till olyckan.

– Det är omöjligt att ge en heltäckande bild av den här ofattbara tragedin, men vi har försökt skildra det ovärdiga efterspelet och den politiska kohandeln som präglade den internationella haverikommissionen. För mig är det obegripligt att vi fortfarande inte vet exakt vad som hände eller vem som bär ansvaret, säger Måns Månsson regissör i ett pressmeddelande.

Scen från dramatiseringen av Estoniakatastrofen
Scen från dramatiseringen av Estoniakatastrofen. Foto: TV4

Varsamt och med respekt

Genom serien kommer den fruktansvärda händelsen om Estonia kunna berättas för till fler människor och även internationellt då serien Estonia lyfts i Toronto International Film Festival.

– Vi beställde dramaserien Estonia för att vi var trygga med att teamet bakom serien med Måns Månsson som konceptuerande regissör skulle dramatisera händelserna före, under och efter katastrofen varsamt och med respekt. Resultatet är en fantastisk serie med starka känslor, kritiskt öga och ett uppsåt att undersöka och förstå, säger Piodor Gustafsson dramadirektör på TV4.

Källa: TV4

Foto: TV4

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS