Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Ett barn föll ner i marken med huvudet före på temalekplats i Oskarshamn

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

Ett barn var med om en olycka på temalekplatsen i stadsparken i Oskarshamn för ett par veckor sedan.

I ett brev till kommunen skriver pappan att dottern föll från cirka två meter, ner i marken med huvudet före, när linbanan gick sönder.

”Vi uppsökte akuten på Oskarshamns sjukhus direkt efter händelsen. En rejäl bula med rodnad och huvudvärk i ungefär en vecka blev resultatet än så länge. Det kan ju dock uppstå problem senare i livet med anledning av detta och vi har givetvis anmält detta till dotterns försäkringsbolag. Eftersom olyckan uppstod på grund av att utrustningen gick sönder, så borde ni ha en försäkring som täcker sådant”, skriver pappan i brevet till Oskarshamns kommun.

”Beklagar”

”Beklagar verkligen att det hände en olycka med din dotter. Hoppas att det inte blir men i framtiden. Det är ett mycket populärt lekredskap. Det är lagat nu. Det gjordes samma dag du hörde av dig. Vi gör också regelbundna besiktningar på lekplatser. Det var bra att du anmälde till din olycksfallsförsäkring hos ditt försäkringsbolag. Var din dotter i förskolans omsorg när skadan inträffade eller var det helt privat? Är det i förskolans omsorg ska händelsen anmälas via förskolan. Har du något krav eller vill du anmäla ”för säkerhets skull”? Vår försäkring täcker i stort sett bara händelser där vi varit ansvariga rent skadeståndsrättsligt, det vill säga att vi varit vårdslösa eller liknande. Vi har ingen olycksfallsförsäkring som exempelvis förskolor och skolor har för barn och elever. Vi kan vara ansvariga om vi exempelvis haft kännedom om att lekredskapet varit trasigt genom att någon annan anmält det till oss och vi inte åtgärdat det. Så uppfattade jag inte var fallet här. Tyvärr så tror jag inte att vårt försäkringsbolag Länsförsäkringar anser att det är en skadeståndsgrundande skada. Vi lämnar alla krav vid personskador till vårt försäkringsbolag för bedömning. Vi har ingen möjlighet att bedöma detta själva”, skriver Ing-Mari Olsson, biträdande teknisk chef i kommunen, i ett svar till pappan.

”Verkar som det har gått bra”

”Nej, skadan skedde på fritiden. I nuläget har vi inget krav eftersom det just nu verkar som det har gått bra. Skulle det dock vid ett senare skede visa sig att skadan har gett men så kan det ju komma att bli fråga om krav. Jag ville meddela att det skett ”för säkerhets skull”, svarar pappan.

TEXT & FOTO

PETER A ROSÉN

peter@oskarshamns-nytt.se

Temalekplatsen i stadsparken i Oskarshamn.
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS