Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Ett bekräftat coronafall bland de anställda på Saft i Oskarshamn

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

Saft i Oskarshamn har haft ett bekräftat coronafall så här långt. “Vi har inte fler bekräftade fall efter vad jag känner till”, säger företagets vd Mari Kadowaki till vår tidning på tisdagseftermiddagen.

Hon berättar också att den Saft-anställda personen, med den bekräftade coronasmittan, lyckligtvis är på bättringsvägen.

Saft har inte vidtagit några extraordinära åtgärder på grund av det aktuella coronafallet. Vissa försiktighetsåtgärder infördes redan i ett tidigt skede av pandemikrisen och det är inget som företaget har ändrat på.

Det handlar exempelvis om att hålla ett tillräckligt stort fysiskt avstånd till varandra och om att tvätta och sprita händerna.

Kan ta tempen om de vill

De franska ägarna vill egentligen vara ännu noggrannare och ta tempen på de anställda varje dag, precis som man gör i Frankrike, berättar Mari Kadowaki.

“Men jag har sagt att det inte är något som Folkhälsomyndigheten i Sverige rekommenderar. Vi har i alla fall köpt in mätare, vilket innebär att det finns en möjlighet att själv ta tempen för den som vill”, säger hon.

TEXT

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

Saft i Oskarshamn. FOTO: CAROLINE ANDERSSON

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS