Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Ett perfekt publikbesked för Dackarna

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

Den 1 juni är det seriepremiär i Bauhaus-ligan och där Dackarna börjar med derby hemma mot Västervik.

Samma dag får arrangörer ta in en publik på 500 personer om man har sittplatser.

– Ett härligt besked. Vi har 6 000 sittplatser på vår oval så det blir inga problem, säger Dackarnas sportchef Micke Teurnberg.

Idag presenterade regeringen nya restriktioner för coronapandemin. För utomhussporter innebär det att man får ta in publik om 100 personer om man bara har ståplatser men 500 om man har sittplatser.

– Det blir kul att få köra inför publik igen. 500 personer är ett steg i rätt riktning och som jag tror kommer att utökas senare på sensommaren/hösten.

Ett derbymöte mellan Dackarna -Västervik brukar dra mellan 4 000 och 5 000 personer, om vädret är bra.

Nästan 10 000

Jag kommer ihåg derbymötet i Målilla mellan lagen 2007 då det kom nästan 10 000 personer. Senast som Dackarna blev svenska lagmästare.

Normalt brukar lagen ha en så kallad press and practice dagarna innan premiären.

– Med största sannolikhet hoppar vi nog över det i år. Vi har istället lagt in två träningsmatcher mot Vetlanda, hemma och borta, sista veckan innan premiären. Då känns det lite överflödigt med press and practice också.

Både Dackarna och Vetlanda kommer främst att matcha sina svenska förare i träningsmatcherna, både de som bara kör i Sverige och de som kör utomlands. Dackarna kommer att ta med Jacob Thorssell och Vetlanda tar med Peter Ljung.

Till dessa träningsmatcher gäller nuvarande publikregler – högst åtta personer.

”Känns bra”

– Det känns bra just nu, både lagmässigt, att vi ska köra två träningsmatcher och att vi får ta in publik om 500 personer i premiären, säger Mikael Teurnberg.

SVT:s hemsida skriver: ”Som det ser ut nu hoppas Folkhälsomyndigheten och regeringen att alla restriktioner kan komma att slopas i september”.

ARKIVFOTO: PETER A ROSÉN

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS