Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

EU-parlamentarikern David Lega talade på KD-möte i länet

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

LÄNET

EU-parlamentarikern David Lega deltog som talare på i samband med en studiecirkel för Vimmerbys kristdemokrater dit även kristdemokrater från övriga länet var inbjudna. ”Att vara EU-parlamentariker är det viktigaste jag har gjort”, förklarade David Lega, som sitter i EU:s utrikesutskott och arbetar i Rysslands- och Ukraina-delegationen, vilket gav hans medverkan på mötet särskild aktualitet”, skriver riksdagsledamoten Gudrun Brunegård (KD) i ett pressmeddelande.

”Att vara EU-parlamentariker är det viktigaste jag har gjort! Tänk att, som idag, få parlamentets stöd för min rapport om att ta fram en strategi för att stödja barn som under pandemin drabbats av nedstängda skolor och i spåren blivit utsatta för våld och utnyttjande. Nu uppmanas medlemsstaterna att stödja länder, särskilt i tredje världen, att återöppna skolorna. Barnen måste få chans ta ikapp det de förlorat under pandemin. Det smäller högre än allt jag tidigare gjort”, sa EU-parlamentarikern David Lega (KD).

Kämpat för ny EU-lagstiftning

Han har också kämpat för parlamentets stöd för lagstiftning om att motverka sexuellt utnyttjande av barn på sociala plattformar. När Facebook, Twitter, Instagram och andra sociala medier som en följd av den nya EU-lagstiftningen tvingas radera bilder på barn som utnyttjas sexuellt försvinner i ett nu ofattbara 60 miljoner bilder från nätet.

David Lega arbetar i EU-parlamentets utrikesutskott, och lämpligt nog i dess Rysslands- och Ukraina-delegationen. Mycket tid ägnades åt den allt överskuggande Ukraina-krisen. Tvärs emot vad president Putin troligen kalkylerade med, har hans oprovocerade angrepp mot ett självständigt land medfört att hela västvärlden har samlat sig kring de värden som formulerades av de tre kristdemokrater som lade grunden för Europeiska Unionen.

”EU som fredsprojekt kan inte nog betonas. Länder som pratar med varandra och bedriver handel med varandra börjar inte krig. Inget krig har ännu inletts mellan EU-länder, som så tydligt markerar människovärdet som nummer ett”, sa David Lega.

Personer med funktionsnedsättningar drabbas hårt

”Mina tankar går till de fäder som tvingas skiljas från sina fruar och barn utan att veta om de någonsin kommer att återses. Som funktionshindrad tänker jag också särskilt på personer med funktionsnedsättningar. Jag vet hur man på institutioner fjättrar dem vid sina sängar och personalen flyr när bomberna faller. Bara några få stannar kvar för att ge dem mat och vatten”, sa David Lega.

”EU-länderna ställer nu upp och hjälper Ukrainas folk. Samtidigt måste vi vara vaksamma på vad som sker i länder som Iran och Kina, som passar på tillfället att skärpa förtrycket exempelvis mot uigurer. Sannolikt studerar Kina världens reaktioner utvecklingen i Ukraina noga. Agerar vi samstämmigt kan det kanske avvärja hotet mot Taiwan,” sa David Lega.

Arbete mot antisemitism

David Lega är också engagerad i EU:s arbete mot antisemitism. Han reagerade starkt när läromedel framtagna av FN-organet UNRWA, med stöd från Sverige, tryckt upp och distribuerat läromedel för palestinska skolbarn med rent antisemitiska budskap.

”Skriv en mening som innehåller ordet ’jihad’ och ’martyr’ ”, är ett exempel. Hur ska man då någonsin kunna få fred, avslutade David Lega.

David Lega sitter i EU:s utrikesutskott och arbetar i Rysslands- och Ukraina-delegationen Foto: MegaVega

Foto: EPPGroup-MLahousse (överst)

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS