Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Eurojackpot gav ofattbar vinst på 63,6 miljoner: ”Största svenska spelvinsten på väldigt länge”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

SVERIGE

Tisdagens dragning av Eurojackpot gav den största svenska spelvinsten på väldigt länge. 5+1 rätt på det europeiska nummerspelet gav en svensk spelare drygt 63,6 miljoner kronor i vinst. ”En helt otrolig summa! Det är den största spelvinsten vi delat ut sedan oktober 2021”, säger Martin Ridderstolpe, vinnarkommunikatör på Svenska Spel.

Det är en person i Örebro som har spelat hem den största svenska spelvinsten på drygt ett och ett halvt år. Till tisdagens dragning hade totalt tre spelare i Europa som prickade 5+1 rätt. En av dessa var en spelare från Örebro. Vinstsumman är den näst högsta vinstgruppen och uppgick till 63 685 510 kronor.

− Det här är en vinst som tar sig in på topplistorna. Det är den högsta svenska vinsten någonsin för 5+1 rätt och den sjunde högsta Eurojackpotvinsten i Sverige någonsin. Bara vinsterna för 5+2 rätt, det vill säga alla rätt, överträffar den här vinstsumman, säger Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Martin Ridderstolpe i ett pressmeddelande.

Ofattbart stor vinst

Örebro och rekordvinst har nämnts i samma sammanhang tidigare. Rekordet för en svensk spelvinst tillföll ett Örebropar i mars 2019 då 5+2 rätt på Eurojackpot gav dem 562 miljoner kronor.

− Tisdagens vinst är en bra bit ifrån den summan, men 63,6 miljoner är också en ofattbart stor vinst, säger Martin Ridderstolpe.

Mångmiljonvinnaren ska kontaktas

Nu inleds arbetet med att kontakta tisdagskvällens mångmiljonvinnare för att gratulera.

− Det här samtalet blir förstås något alldeles extra! Det blir spännande att höra vilka drömmar som kan förverkligas med hjälp av denna vinst, men jag räknar med att det kommer behövas en stund för att landa i det, fortsätter vinnarkommunikatören som även meddelar att vinnaren kommer att erbjudas ekonomisk och juridisk rådgivning via Svenska Spel Turs samarbetsbank.

Rätta raden

Rätt rad Eurojackpot, tisdag 20 juni 2023: 9 – 18 – 30 – 34 – 48

Stjärnnummer: 1 – 7

FAKTA / EUROJACKPOT

  • Eurojackpot är ett europeiskt lottospel där bolag i 18 olika länder samarbetar.
  • Dragning sker varje tisdag och fredag.
  • Spel sker genom att välja 5 av 50 nummer samt 2 stjärnnummer av 12 möjliga.
  • Spelet kostar 25 kronor per rad.
  • Vinst delas ut från 2 rätt + 1 rätt stjärnnummer. Högsta möjliga vinst är cirka 1,2 miljarder kronor (100 miljoner euro). Ensam vinnare på 5+2 rätt är garanterad minst 10 miljoner euro.
  • I Sverige har vi haft sex jackpotutfall, den högsta på 562 miljoner kronor i mars 2019.
  • Högsta vinsten till en enskild rad, ca 1,2 miljarder kronor, gick till Danmark i juli 2022.

Foto: Svenska Spel

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS