Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

ANNONS

Aktuellt

Extra spännande process för Centerpartiet i länet

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LÄNET

”Om ett år är det val till riksdag, region och kommuner. Centerpartiet i Kalmar län ser med tillförsikt fram emot den kommande valrörelsen. Vi har goda opinionssiffror i ryggen som ger oss en riktigt bra grund att stå på när vi nu tar avstamp mot en valframgång 2022”, skriver partiet i ett pressmeddelande.

Som en förberedelse för detta så är arbetet nu i full gång med att utse kandidater på de olika respektive listorna. Under sommaren så har det varit förnominering för Centerpartiet i Kalmar län, där medlemmar och andra intresserade har kunnat nominera personer som de tycker skulle vara bra kandidater för Centerpartiet. Under mandatperioden har partiet i länet också genomfört en utbildningssatsning under namnet ”Ledarskapsakademin” där personer som skulle kunna vara aktuella för toppositioner på våra respektive listor har fått en möjlighet att bygga på sin kompetens och erfarenhet”, skriver Centerpartiet.

”Jag kan konstatera att vi har fått in många bra och spännande namn”

FILIP QVARNSTRÖM, OMBUDSMAN FÖR CENTERPARTIET I KALMAR LÄN

– Jag kan konstatera att vi har fått in många bra och spännande namn under förnomineringen till både riksdagslistan och våra regionlistor, säger Filip Qvarnstörm, som är ombudsman för Centerpartiet i Kalmar Län.

”Ett pussel”

”Medlemsomröstningen pågår mellan 1 och 15 oktober och en är en bra möjlighet för medlemmarna att vara med och påverka.”

”Medlemsomröstningen är rådgivande men den kommer att vara ett viktigt underlag för nomineringskommittén i deras fortsatta arbete”, skriver Centerpartiet.

”Respektive kommunorganisation har en egen nomineringskommitté för arbetet med kommunlistorna – men för listorna i regionvalet och riksdagsvalet så är det en gemensam nomineringskommitté för hela länet.”

– Det är ett pussel som ska läggas och ett lag som ska byggas. Och vi vet ju att Anders Åkesson har valt att inte kandidera till riksdagen och därmed ska det fram ett nytt toppnamn till riksdagslistan, det gör ju processen extra spännande, säger Filip Qvarnström.

Anders Åkesson (C) promenerar vidare mot nya mål. Arkivfoto: Peter A Rosén

Hur listorna till riksdag och region slutligen kommer att se ut avgörs på partiets nomineringsstämma den 13 november.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS