Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Fastighet i småländsk småstad utsatt för sprängdåd natten till lördag

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

SMÅLAND

Under lördagsnatten, klockan 01.37, larmades blåljuspersonal till ett lägenhetshus på Fredsgatan i centrala Värnamo efter att en detonation skett vid entrén till en fastighet.

Polisen är på plats med ett antal resurser på Fredsgatan i Värnamo. Anledningen är en detonation som skett på platsen. Entrédörren till fastigheten är i princip bortsprängd, men ingen person har skadats fysiskt.

Platsen avspärrad

Det nationella bombskyddet är på väg och väntas anlända inom några timmar. Det har inte funnits anledning att utrymma den aktuella fastigheten. Det bedöms inte vara risk för någon typ av ras.

Räddningspersonal på plats kommer att lämna vidare information om bedömningen på något sätt ändras.

Avspärrningar har upprättats kring detonationsplatsen. Flera olika typer av utredningsåtgärder fortgår under natten. Bland annat spåras med polishundar runt i området. Teknisk undersökning kommer att genomföras.

Uppdatering klockan 8.15

Under natten har dörrknackning genomförts i berörda fastigheter i syfte att inhämta eventuella vittnesuppgifter. Om man sett eller hört någonting som kan vara intressant för utredningen ska man kontakta polis på plats, eller via 11414.

Polisen har inlett en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

Vid 7-tiden på lördagsmorgonen hävdes avspärrningarna. Polisens tekniker är klara på plats och insatsen har avvecklats.

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
3
+1
1
+1
10

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS