Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Figeholmsonen Anton Bergs trilogi är komplett med nya boken ”Den sista akten”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

KULTUR

För fem år sedan debuterade medieprofilen Anton Berg med konspirationsthrillern ”De Aderton”, den första delen i trilogin om radiojournalisten Axel Skölds jakt på ett hemligt sällskap. På tisdagen släpptes den rafflande finalen – ”Den sista akten”.

Under ett möte med en tidigare hemlig källa får journalisten Axel Sköld reda på omskakande uppgifter. Mycket tyder på att Sverige har varit involverat i en känslig kärnvapenoperation med kodnamnet Mjolnir. Samtidigt sluter skuggorganisationen De Aderton nya affärsförbindelser som kan innebära stora risker för Sverige. Hinner Axel Sköld, med hjälp av sin kollega Stina Forss och historieprofessorn Vilhelm Skrak, blottlägga planerna innan det är för sent? Och tillhör Operation Mjolnir verkligen bara det förgångna?

– Jag är så stolt och glad över den här historien. Det är en fantastisk känsla att Den sista akten nu är släppt och att trilogin därmed är komplett, säger Anton Berg.

En utmaning

Den sista akten är den avslutande delen i De Aderton-trilogin. Anton Berg väver samman politiska och historiska händelser i en underhållande konspirationsthriller där gränsen mellan fakta och fiktion suddas ut. 

– Att debutera som författare är svårt i sig, att debutera med en trilogi är minst sagt en utmaning. Anton Berg har gjort det med bravur och Den sista akten är en lika värdig som rafflande avslutning på serien, säger Claes Ericson, förlagschef på Bookmark förlag.

Anton Berg trilogi
Anton Berg med sin De Aderton-trilogi som nu är komplett. Foto: Johan Bergmark

FAKTA / ANTON BERG

Anton Berg är född 1978 och uppvuxen i Figeholm. Han är författare, radioproducent och dokumentärjournalist, känd och prisbelönad för sina reportage i bland annat P3 Dokumentär. Han är en av skaparna bakom podcasten Spår, som fick stor betydelse i samband med att Kaj Linna friades efter 13 år i fängelse. Våren 2021 släpptes HBO- dokumentärserien Knutby: I blind tro. Berg debuterade 2018 med konspirationsthrillern De Aderton, som följdes av Trohetseden (2021). Anton Berg har själv läst in ljudboken till Den sista akten.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS