Filip Jägerbrink matchvinnare – OAIK tog elfte raka segern på hemmaplan

Ettan, södra

Omgång 21

Oskarshamns AIK – IFK Malmö 1-0 (0-0)

Mål OAIK: Filip Jägerbrink.

Oskarshamns AIK studsade tillbaka efter förra helgens förlust och tog sin elfte raka seger på hemmaplan när IFK Malmö besegrades med 1-0 (0-0).

– Oerhört skönt, det var en tuff match idag, säger Ardi Ajeti, assisterande tränare i Oskarshamns AIK.

OAIK började bra och var nära utdelning på en hörna direkt i matchinledningen.

Kort därefter fick Sadmir Zekovic ett bra nickläge, men han fick ingen ren träff och bollen seglade en bra bit över.

Gästerna spelade med en hög press och skapade också fem hörnor under den första halvleken, men några direkta farligheter blev det inte.

”Jag tycker att IFK Malmö gör det bra taktiskt matchen igenom, de täcker ytor och står rätt i sina positioner vilket gör det svårt för oss”

ARDI AJETI, ASSISTERANDE TRÄNARE I OAIK

– Jag tycker att IFK Malmö gör det bra taktiskt matchen igenom, de täcker ytor och står rätt i sina positioner vilket gör det svårt för oss, säger Ardi Ajeti.

OAIK jobbade för att få i gång sitt fina kombinationsspel som skämt bort publiken så många gånger och efter en halvtimme borde man fått fira 1-0.

Efter fint spel tog sig Flamur Dzelili förbi till vänster, kom ner till kortlinjen och spelade snett inåt bakåt – Filip Jägerbrink fick helt öppet mål från nära håll men satte bollen i stolpen.

En bild säger mer än tusen ord. Filip Jägerbrink i Oskarshamns AIK har precis prickat stolpen. Foto: Peter A Rosén

Jägerbrink hade sedan ännu en boll i stolpen när han med en yttersida rullade bollen förbi den utrusande målvakten.

Olle Lindqvist högg på returen och bollen gick via en försvarare i ribban.

Filip Jägerbrink träffar stolpen, igen. Foto: Peter A Rosén

Det blev alltså inga mål i den första halvleken och när Filip Jägerbrink intervjuades av Sportexpressen Play i pausen sa han följande:

– Det är nästan så att man står här och skäms, den andra stolpträffen är väl inget att säga om men den första ska vara mål.

”Det kanske hade sett annorlunda ut om det blivit mål på ramträffarna”

ARDI AJETI

I OAIK var man inte helt nöjda med hur det såg ut i första halvlek trots att man skapat chanser nog för att spräcka nollan.

”Stressade”

– Vi pratade om att ha mer tålamod och att ha mer rörelse på mittfältarna. Uppspelen är bra, men sedan behöver vi kanske vänta med att ta avslut. Känslan var att vi stressade fram avslut bara för att det stod 0-0 och vi ”måste” göra mål på hemmaplan, säger Ardi Ajtei.

– Det kanske hade sett annorlunda ut om det blivit mål på ramträffarna.

OAIK fick en drömstart på andra halvlek och Jägerbrinks samvete blev nog lite lättare när han stänkte in 1-0 efter bara fem minuter.

Efter fint klapp-klapp-spel klackade Oskar Stejdahl fram bollen till Jägerbrink som hittade rätt med vänstern – tredje gången gillt får man väl säga.

Ett riktigt klassavslut och ”Jägarns” nionde mål för säsongen.

Skönt måljubel. Foto: Peter A Rosén

OAIK fortsatte att ha bra koll på händelserna, men hemmasupportrarna fick nog hjärtat i halsgropen när OAIK-målvakten Michael Hartmann spelade bollen rakt i gapet på en Malmöanfallare, men avslutet gick sedan precis utanför.

– Det var nog deras bästa chans, skönt att det misstaget inte kostade oss poäng, säger Ardi Ajeti.

Ju längre matchen led desto mer märktes det att OAIK slog vakt om sin ledning.

OAIK-klacken. Foto: Peter A Rosén

Mot slutet satsade Malmö på långa bollar och lite halvnervöst var det nog på hemmabänken, men några direkta farligheter skapade inte gästerna. Matchen slutade, mycket rättvist, 1-0.

”Väldigt skönt”

– Väldigt skönt, sista tio var vi noga med att inte öppna upp oss och bjuda dem på något, säger Ardi Ajeti som kunde checka av sin ”önskelista” inför matchen.

• Studsa tillbaka efter förlusten mot Skövde förra helgen.
  • Få revansch på IFK Malmö för förlusten nere i Skåne.