Filmfestivalen i Cannes påverkas av Coronaviruset

Filmfestivalen i Cannes påverkas av Coronaviruset

2020-03-20 Av av Annicka Gunnarsson

Den internationella filmfestivalen i Cannes skulle ha arrangerats mellan den 12 till 23 maj men på torsdagen skickade arrangören ut ett pressmeddelande om att filmfestivalen troligen flyttas.

Festival de Cannes är en av världens mest prestigefyllda filmfestivaler. I maj skulle guldpalmen ha delats ut för 73:e gången men nu tvingas arrangören ändra sina planer med anledning av coronaviruset.

”Vid denna tid av global hälsokris går våra tankar till offer för COVID-19 och vi uttrycker vår solidaritet med alla de som kämpar mot sjukdomen.”

Så inleder arrangören torsdagens pressmeddelande, och meddelar följande:

”Idag har vi fattat följande beslut: Festival de Cannes kan inte hållas på de schemalagda datumen, från 12 till 23 maj. Flera alternativ övervägs för att bevara sin drift, den viktigaste är en enkel uppskjutning, i Cannes, tills i slutet av juni-början av juli 2020.”

Medan Festival de Cannes följer utvecklingen i Frankrike och den internationella hälsosituationen uppmanar de alla att respektera situationen och visa solidaritet under dessa svåra tider som drabbat hela världen.

TEXT

Annicka Gunnarsson

annicka@oskarshamns-nytt.se

Filmfestivalen i Cannes hålls vanligtvis i maj varje år. FOTO: FREEPIK
Dela gärna artikeln: