Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Filmfestivalen i Cannes påverkas av Coronaviruset

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

Den internationella filmfestivalen i Cannes skulle ha arrangerats mellan den 12 till 23 maj men på torsdagen skickade arrangören ut ett pressmeddelande om att filmfestivalen troligen flyttas.

Festival de Cannes är en av världens mest prestigefyllda filmfestivaler. I maj skulle guldpalmen ha delats ut för 73:e gången men nu tvingas arrangören ändra sina planer med anledning av coronaviruset.

“Vid denna tid av global hälsokris går våra tankar till offer för COVID-19 och vi uttrycker vår solidaritet med alla de som kämpar mot sjukdomen.”

Så inleder arrangören torsdagens pressmeddelande, och meddelar följande:

“Idag har vi fattat följande beslut: Festival de Cannes kan inte hållas på de schemalagda datumen, från 12 till 23 maj. Flera alternativ övervägs för att bevara sin drift, den viktigaste är en enkel uppskjutning, i Cannes, tills i slutet av juni-början av juli 2020.”

Medan Festival de Cannes följer utvecklingen i Frankrike och den internationella hälsosituationen uppmanar de alla att respektera situationen och visa solidaritet under dessa svåra tider som drabbat hela världen.

TEXT

Annicka Gunnarsson

annicka@oskarshamns-nytt.se

Filmfestivalen i Cannes hålls vanligtvis i maj varje år. FOTO: FREEPIK
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS