Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Filmstudion inleder vårens filmprogram

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

Idag, söndag klockan 15, inleder Filmstudion vårens efterlängtade filmprogram på Saga efter ett långt pandemiuppehåll. ”Det blir äntligen en vårtermin med filmstudion om än med lite senare start. Sju filmer blir det, så vi låter terminen gå in i maj,” skriver Filmstudion.

Föreningen Filmstudion i Oskarshamn, med ett par hundra medlemmar, väljer varje år ut ett antal filmer som inte så ofta hamnar på den kommersiella biografens filmrepertoar. Filmstudion är det äldsta och vanligaste sättet få se smala, internationella kvalitetsfilmer på bio. Föreningen tvingades pausa under pandemin men är nu glada över att komma igång igen.

Glädjande att vara igång igen

Styrelse, som varje vår och höst noggrant väljer ut sju filmer att visa för sina medlemmar på Sagabiografen, gläds nu åt att efter ett långt uppehåll på grund av pandemin dra igång vårens program. Om än något senare än vanligt och med avslut i maj.

”Vi uppmanas ju ändå att vara försiktiga, att vaccinera oss och inte komma förkylda till biografen. Men med det sagt gläder vi oss åt att få träffas på Saga och uppleva film på det absolut oöverträffade sättet: i en biosalong”, skriver Filmstudion i ett inlägg på sin hemsida.

Följande filmer visas på vårens program:

  • 27 februari – Kamrater!
  • 13 mars – Rättfärdighetens ryttare
  • 27 mars – Sanna mödrar
  • 10 april – Children of the Enemy
  • 24 april – The French Dispatch
  • 8 maj – The Father
  • 22 maj – Dating Amber

FAKTA / FILMSTUDION

Filmstudion är det äldsta och ännu så länge vanligaste sättet att ge komplement till den kommersiella filmrepertoaren på bio. Den första svenska Filmstudion bildades i Stockholm 1926. Filmstudion i Oskarshamn har ett par hundra medlemmar och visar sju filmer varje vår respektive höst på Saga.

Foto: Pierre Stjernfeldt

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS