Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Finland lämnar högst troligt in en ansökan om medlemskap i NATO på onsdag

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

NATO

Finland lämnar högst troligt in sin ansökan om medlemskap i Nato på onsdag enligt Aftonbladets intervju med Pekka Haavisto.

Finland kan komma att lämna in en ansökan till Nato på onsdag men om spekulationerna stämmer så kan Sverige ändå komma enligt Aftonbladet och syftar på att Sverige kan komma att lämna in en ansökan redan på måndag.

Pågående process

Sverige och Finland har ett gott samarbete när det gäller frågan om medlemskap i Nato även om Finland diskuterat frågan under längre tid.

— Vi är väldigt glada över den pågående processen i Sverige och vi tycker att den ökar båda ländernas säkerhet, säger Pekka Haavisto till Aftonbladet.

Väl förberedda

Finlands utrikesminister Pekka Haavisto säger i en intervju med Aftonbladet att finländarna inte låter sig skrämmas av Ryssland av att lämna in en ansökan till Nato.

– Vi har en förberedelse på traditionella militära hot, kränkningar av luftrummet och till havs, till och med kränkningar av vår landgräns, säger Pekka Haavisto till Aftonbladet på lördagen.

Har utsatts för attacker

Finland redan utsatts för cyberattacker och även attacker mot GPS-systemet som fartyg och flygplan navigerar efter.

– Vi har varnat de finländska medborgarna och gått ut med att de först och främst ska hålla sig lugna om den här typen av incidenter inträffar, men också att nogsamt följa och rapportera till myndigheterna om man ser något avvikande i omgivningen. Vi måste vara förberedda, säger Pekka Haavisto till Aftonbladet.

Foto: Freepik

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS