Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Fira nyår i Kalmar med Nyårsglöd – en unik och spännande nyårsupplevelse på Stortorget

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

KALMAR

Föreställningen Nyårsglöd förgyller Kalmar kommuns nyårsfirande för tredje året i rad. ”Evenemanget börjar nu ta form och väntas föra kalmarborna samman med hjälp av storslagna akter så som Robert Gustavsson, Ida Seve och Björn Elmgren”, skriver Kalmar kommun i ett pressmeddelande.

Nyårsglöd har blivit en ny tradition i Kalmar och ersätter de tidigare nyårsfyrverkerierna vid Kalmar slott. Årets upplaga lovar en show med både traditionella och nyskapande inslag.

– Vi är stolta över att presentera Nyårsglöd, en unik och spännande nyårsupplevelse för hela Kalmar. Detta evenemang är också en del av vår kommande satsning att göra Kalmar till en attraktiv vinterdestination, där fler kan uppleva Kalmar året om, säger Annette Andersson, kommundirektör på Kalmar kommun.

– På Nyårsafton klockan 17.00 på Stortorget i Kalmar är vi redo att bjuda alla Kalmarbor och nyfikna på ett spännande nyårsfirande som överraskar vår publik, säger Jonas Svendsén, projektledare för evenemanget.

Överraskande nyårsfirande

Med inspiration från musikens många genrer, nycirkus, teater, dans, konst och poesi, kommer storslagna akter och lokala förmågor fylla firandet.

– Vi vill göra en föreställning där både lokala artister och publiken känner en gemenskap och samtidigt inspireras av överraskande akter vi inte sett tidigare, säger Joakim Engstrand, konstnärlig ledare för projektet.

Minnesvärd kväll

Nyårsglöd kommer att lysas upp av framstående artister, inklusive Robert Gustavsson, Ida Seve, Björn Elmgren och många fler, för att garantera en underhållande och minnesvärd kväll för alla.

– Vi vill ge publiken en skön känsla av att vi tillsammans har det bra, vi tillsammans är bra här i Kalmar och har något storslaget på gång, tillägger Joakim Engstrand.

Flera aktörer samarbetar

För att möjliggöra Nyårsglöd samarbetar flertalet aktörer tillsammans; företag, föreningar och organisationer. En av de involverade är Calmar Stadshotell som ställer sina lokaler till förfogande.

– Vi är mycket glada att vi kan bidra till att det magnifika Stortorget lever upp och blir den unika samlingsplats som det bör vara, säger Mats Wolff, General Manager på Profil Hotels Calmar Stadshotell.

Foto: Magnus Höggren

+1
5
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS