Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

”Flanadens nya stängningstider i Oskarshamn är en av kriminalitetens förödande effekter”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

DEBATTARTIKEL

Flanadens nya stängningstider i Oskarshamn är en av kriminalitetens förödande effekter.

I samhällen sätts den sociala tilliten och ekonomin på undantag när kriminaliteten tar fäste.

Kriminalitetens påverkan sträcker sig långt bortom omedelbara säkerhetsproblem, och dess negativa konsekvenser blir mycket tydliga under längre tid genom butiksstängningar och att folk inte vågar gå ut.

Tidigarelagda butiksstängningar, som nu blivit ett sorgligt nödvändigt försvar för personalens trygghet, verkar kunna bli en tragisk normalitet nu genom Flanadens tidigarelagda stängningstider.

Dessa begränsande öppettider, bortsett från att skapa ekonomisk instabilitet för företag, kan komma att sätta kommunala intäkter i fritt fall.

”Ond cirkel”

Minskade skatteintäkter och affärsavgifter slår hårt mot stadens budget, vilket i sin tur stryper investeringar i nödvändiga samhällstjänster.

Det är en ond cirkel där kriminalitet avskräcker företag, där färre företag skapar färre arbetstillfällen, vilket ökar arbetslösheten och minskar den disponibla inkomsten för invånarna. Denna nedåtgående spiral leder till minskad lokal konsumtion, och därmed fortsätter ekonomin att krympa.

För att bryta denna negativa trend krävs en övergripande helhetsstrategi. Investeringar i brottsbekämpning och förbättrad polisnärvaro är nödvändigt för att återställa tryggheten och återuppliva företagsklimatet. Dessutom måste sociala program och utbildningsinitiativ implementeras för att bryta den långsiktiga cykeln av kriminalitet.

”I det stora hela är det klart att kriminaliteten inte bara hotar säkerheten i Oskarshamn utan också vår ekonomiska framtid”

Ted Nyberg, Sverigedemokraternas ordförande i Oskarshamns kommun

I det stora hela är det klart att kriminaliteten inte bara hotar säkerheten i Oskarshamn utan också vår ekonomiska framtid. En proaktiv strategi, som fokuserar på att bygga upp säkerhet och trygghet, är avgörande för att säkerställa att Oskarshamn och andra mindre städer inte blir offer för en nedåtgående spiral av ekonomiskt och socialt förfall.

Den moderna stadsrealiteten kräver en proaktiv strategi för att bevara trygghet och underlätta företagsverksamhet. Väktare och kamerabevakning har utvecklats till en nödvändig infrastruktur för att upprätthålla en säker miljö och skapa gynnsamma förhållanden för näringsidkare centralt. Väktare och kamerabevakning på väl valda platser avskräcker brott och skapar trygghet hos både invånare och företagare.

”Grundläggande förutsättningar”

För kommunen är detta en investering som kommer ge avkastning. Trygghet och säkerhet är grundläggande förutsättningar för en framgångsrik handelsplats. Genom att skapa en tryggare miljö lockar staden fler bosättare, kunder och potentiella investerare, vilket i sin tur stimulerar ekonomin och stärker stadens position som en attraktiv plats, både att bedriva affärer och att bo i.

I sammanhanget blir väktare och kamerabevakning inte bara en investering i säkerhet utan också en grundläggande förutsättning för att trivas och skapa en positiv och trygg miljö för både invånare och näringsidkare. Att detta ännu inte är på plats är en av de mest aktuella frågorna för vår och många andra kommuner, särskilt när man i stället tidigarelägger stängningstiderna för kommunens näringsidkare av rena säkerhetsskäl.

Ted Nyberg

Ordförande

Sverigedemokraterna Oskarshamn

Ted Nyberg (SD); ersättare i bildningsnämnden i Oskarshamns kommun.
Ted Nyberg (SD). Arkivfoto: Peter A Rosén
+1
15
+1
3
+1
0
+1
2
+1
0
+1
0
+1
1

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS