Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Fler laddstolpar kan vara på gång till Mönsterås kommun

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

MÖNSTERÅS KOMMUN

Politikerna i kommunstyrelsens arbetsutskott gör tummen upp för en motion som Torbjörn Uddén (L) har skrivit.

Han vill se fler laddstolpar i Mönsterås kommun, för att tillmötesgå behovet.

Torbjörn Uddén betonar att det är viktigt att de uppförs i anslutning till kommunala och publika parkeringsplatser – och att en utbyggnadsplan, fram till 2025, tas fram.

”Antalet elbilar ökar, och det måste naturligtvis finnas möjligheter att ladda dem”

ANDERS JOHANSSON (C), KOMMUNALRÅD I MÖNSTERÅS KOMMUN

– I vårt svar föreslår vi bifall på motionen – och att kommunstyrelsen får i uppdrag att sammanställa platser där det är lämpligt att uppföra offentliga laddstolpar. Vi vill också att man utreder om det finns privata aktörer som på marknadsmässiga grunder kan äga laddstolparna. Det är en ganska komplicerad fråga. Det är viktigt att vi får en infrastruktur med laddstolpar – men sedan är det viktigt att det är ett system som finansierar sig självt. Vi har ju inte kommunala bensinmackar, exempelvis. Däremot är det naturligtvis en kommunal uppgift att tala om var vi anser att det bör finnas laddstolpar och var det är fritt fram att sätta upp laddstolpar och så vidare. Vi måste ta vårt samhällsansvar i den delen, säger kommunstyrelsens ordförande Anders Johansson (C).

– Och Thorbjörn har inte begärt att laddstolparna ska vara kommunägda. Men antalet elbilar ökar – och det måste naturligtvis finnas möjligheter att ladda dem, tillägger han.

Foto: Freepik

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS