Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Flera av de häktade i Ica-härvan släpps

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

LÄNET

Fyra av de sex personer som sitter häktade för inblandning i den misstänkta insiderhärvan kring Ica släpps på fri fot under torsdagseftermiddagen, bekräftar åklagaren för nyhetsbyrån TT.

– Misstankarna kvarstår och har förstärkts men det bedöms att de (misstänkta) inte kan försvåra bevisläget, förstöra bevis eller sabotera utredningen, säger Jonas Myrdal, åklagare vid Ekobrottsmyndigheten, till TT.

När det gäller de andra två personerna har åklagaren fram till onsdag på sig att besluta om omhäktning – men det är oklart om han kommer att begära omhäktning.

– Utredningen fortskrider brett med förhör, genomgång av datorer och av telefoner. Det är ett omfattande arbete eftersom det är så många misstänkta, säger Jonas Myrdal till TT.

Sammanlagt har 18 personer delgivits misstanke i Ica-härvan.

Brotten i fråga ska ha begåtts i vintras, då Ica köptes ut från börsen av Ica-handlarnas förbund och AMF.

Flera av de misstänkta personerna gjorde då stora vinster i Ica-aktien och det finns misstankar om att information läckte ut på förhand.

Foto: Freepik/Ica

Fotomontage: Oskarshamns-Nytt

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS