Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

ANNONS

Aktuellt

Flera av Systembolagets varor kan ta slut inför helgen

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

SVERIGE

På grund av distributionsproblem kan flera av Systembolagets varor ta slut inför helgen, rapporterar Aftonbladet.

– Ungefär en fjärdedel av vår försäljningsvolym kan påverkas, vilket innebär att det kan påverka tillgängligheten för vissa ölsorter, vissa vinsorter, vissa spritsorter, och så vidare, säger Teodor Almqvist, pressansvarig på Systembolaget, till Aftonbladet.

Samtliga dryckeskategorier – i samtliga butiker i landet – riskerar att påverkas av problemen. Men det finns ingen risk för att alla varor kommer att ta slut, enligt Teodor Almqvist.

”Vet vi inte just nu”

– I nuläget påverkas inte det totala utbudet i någon större utsträckning, men det beror på när distributionen kan komma igång igen. Det vet vi inte just nu, säger han.

Dagens Industri skriver att problemen är kopplade till en cyberattack mot en underleverantör.

I ett e-postmeddelande till TT skriver Systembolaget att kunder kan hitta aktuellt saldo för sin butik på bolagets hemsida, samt att alternativ kommer att finnas.

”Vi för en tät dialog med den aktuella distributören och arbetar även med andra aktörer. Vi kommer enligt rutin se till att det finns alternativa varor tillgängliga i butik”, skriver Systembolaget.

Foto och grafik: Systembolaget

Montage: Oskarshamns-Nytt

+1
0
+1
0
+1
1
+1
9
+1
1
+1
2
+1
1

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS