Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

”För Kalmar län vore den politik som Miljöpartiet driver fullständigt förödande”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

LÄNET

”Skogen är en stor tillgång och en förutsättning för utvecklingen i Kalmar län. Tyvärr så ser vi idag fler och fler attacker från vissa partier mot just skogen och äganderätten. För Kalmar län vore den politik som främst Miljöpartiet driver fullständigt förödande”, skriver Centerpartiet i länet i ett pressmeddelande.

”Skogsbruket och skogsindustrin har haft en avgörande betydelse för vårt läns utveckling och för invånarnas utkomst och välbefinnande ända sedan historisk tid. Dessa näringar står även idag för en stor del av sysselsättningen och är avgörande för utvecklingen i vår del av landet. I våra kommuner förädlas skogsråvara till: hus, pappersmassa, timmer, flis, fjärrvärme, möbler, kyrkorglar, el, tallolja, terpentin, metanol och mycket mer”, skriver partiet.

”Hållbar balans”

”Vi behöver en skogspolitik som bygger på en hållbar balans mellan produktion och biologisk mångfald. Skogen ska kunna ge hög och värdefull virkesproduktion samtidigt som dess miljövärden bevaras och utvecklas. Skogen är en av Sveriges största tillgångar för att utveckla en långsiktigt hållbar miljö och en tillväxtbaserad ekonomisk utveckling.”

”För att nå detta vill Centerpartiet lyfta fram vikten att jobba med skogsfrågorna utifrån följande perspektiv:

  • Värna och förstärk äganderätten. Det är det arbete som generationer skogsägare har gjort som gör att vi idag har denna fantastiska tillgång. Det är människor som genom generationer har investerat både tid och pengar i sin skog och som gjort den till vad den är idag.
  • Skogen bidrar med stora ekonomiska resurser till länet i form av arbetstillfällen och skatteintäkter, detta kommer att vara viktigt för länets kommuner även i framtiden för att klara av att finansiera välfärden.
  • Hållbart byggande, att styra över byggandet till mer trä-byggande är en viktig del i den gröna omställningen. När skogen blir virke så stannar den lagrade koldioxiden i virket och våra hus och byggnader blir därmed ett ”slutförvar” av koldioxid.
  • Se skogen som en klimatresurs, Skogsbruk och skogsskötsel handlar om att ta vara på en förnyelsebar naturtillgång där den koldioxidupptagande fotosyntesen är motorn i hela processen.
  • Biologisk mångfald och rekreation, skogen är viktig för våra invånare som vistas i skog och mark som rekreation. Detta gör också skogen till en viktig tillgång för länet och för våra invånares välbefinnande.
  • Skogens som motor i den gröna omställningen. Den årliga svenska skogstillväxten binder årligen upp en väldigt stor del av våra koldioxidutsläpp. Skogen ger oss också en förnyelsebar resurs som vi kan använda i klimatomställningen.”

”Annan regeringspolitik”

”Centerpartiet kommer att fortsätta att värna om den svenska skogen och samtidigt se den som den tillgång den är. Det behöver drivas en politik som ser skogen som den resurs det är och som inte vill konfiskera mark och lägga en död hand över den, det behövs en annan regeringspolitik än den vi ser idag om detta ska bli verklighet!”, skriver partiet.

Karin Helmersson, Ingemar Torstensson med dottern Cornelia och hunden Maxi, och Stihna Johansson-Evertsson.
Foto: Centerpartiet

Foto: Ola Ekstrand / LRF (översta bilden)

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS