Förälder i Oskarshamn: ”Vägrar vänta på att något barn ska bli påkört”

Förälder i Oskarshamn: ”Vägrar vänta på att något barn ska bli påkört”

2020-10-14 Av av Peter A Rosén

Annons: Smålandshamnar

OSKARSHAMN

”Jag som förälder till flera barn på Norra skolan börjar ledsna på den nonchalans som råder kring trafiksituationen vid skolan och vägrar vänta på att något barn ska bli påkört innan någon agerar”, skriver en person i ett brev till tekniska kontoret i Oskarshamns kommun.

”Därför vänder jag mig direkt till er på tekniska för att se om ni kan göra något åt situationen. Vid lämning/hämtning av barn så är det smått kaotiskt.”

”Bilar trängs på Jugnergatan och klämmer in sig på Skolparksgatan och den lilla parkeringen i anslutning till skolan. På Skolparksgatan ansluter gång- och cykelbanan som dessutom korsar infarten till parkeringen och därmed blandas både gående, cyklister och biltrafik i ett virrvarr.”

”Billig lösning”

Många barn som går just där är så små att de inte ens syns i backspegeln. Jag är införstådd i att det är en trång och svårplanerad yta men om man skulle kunna göra Jugnergatan enkelriktad, så skulle man kunna frigöra avlämningsfickor på högersidan av hela den sträckan. Det skulle ge fler avlämningsplatser och samtidigt få bort biltrafiken från gång- och cykelbanan. Infarten till Skolparksgatan måste givetvis stängas av och enbart få användas av boende där. Vad säger ni? Det är en relativt enkel och billig lösning på ett stort problem. Skulle det gå att genomföra något liknande innan det händer en olycka?”, skriver föräldern.

TEXT & ARKIVFOTO

PETER A ROSÉN

peter@oskarshamns-nytt.se

Dela gärna artikeln: