Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Förening arrangerar föreläsning med Erik Hemmingsson om kropps- och vikthets

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

KALMAR

Kriget mot kroppen heter föreläsningen med Erik Hemmingsson som Funktionsrätt Kalmar län arrangerar på Stadshotellet i Kalmar den 6 november. Föreläsningen är en fortsättning på föreningens föreläsarserie som handlar om ”vad jag gör om det blir fel i vården”.

Allt fler drabbas även av psykisk ohälsa kopplat till kroppen och rådande smalhetsnormer. Men hur enkelt är det att gå ner i vikt och hålla den vikten, och hur ser egentligen sambandet ut mellan vikt och hälsa. Det tar Sveriges ledande överviktsforskare Erik Hemmingsson upp på sin föreläsning Kriget mot kroppen.

Kropps- och vikthets

Erik Hemmingsson har forskat om övervikt i över 20 år och har skrivit böckerna Slutbantat (2018) och Kriget mot kroppen (2022), den sistnämnda tillsammans med Stina Wolter. Idag är han verksam på Gymnastik- och idrottshögskolan i Stockholm.

”Eriks föreläsning handlar om att vi idag lever i en tid av kropps- och vikthets, bland annat pådrivna av en intensiv dietkultur kopplad till vikt och bantning”, säger Åsa Selander på Funktionsrätt Kalmar län i ett pressmeddelande.

”Ett samhälle för alla”

Funktionsrätt är en politiskt och religiöst obunden ideell förening. Genom ett trettiotal medlemsföreningar representerar vi över 8 000 personer med funktionsnedsättning i Kalmar län. Föreningens vision är ”Ett samhälle för alla”.

”Vårt främsta uppdrag är att tillvarata intressen för personer med funktionsnedsättning. Alla ska kunna leva på samma villkor. Allas lika rätt, allas lika värde”, avslutar Åsa Selander på Funktionsrätt Kalmar län.

Foto: Stefan Tell

+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS