Förlängning tog Ruda IF vidare i Smålandscupen

RUDA/OSKARSHAMN

Ruda IF besegrade IFK Berga med 4-3 och är vidare i Toyota cup som förut hette Smålandscupen.

Det satt hårt åt idag, men vi vinner trots allt rättvist, konstaterar Ruda-tränaren Thobias Eriksson.

IFK Berga kom till spel med sitt U19-lag eftersom föreningens representationslag har ett hårt matchande i division ett norra just nu. Ikväll blev det dessutom förlust borta mot IK Frej med 3-0.

– De är duktiga, ett välorganiserat och hårt arbetande lag, säger Thobias Eriksson som fick se sitt Ruda starta matchen på bästa sätt.

Två mål på åtta minuter

Redan efter åtta minuter stod det 2-0 till hemmalaget som spelade precis så som man bestämt, hög rörlighet och aggressivitet i press.

– Tyvärr så tappar vi lite i intensitet och framförallt i rörelse utan boll efter en sisådär tjugo minuter. Hade vi fortsatt som vi började hade vi säkert fått in ett eller ett par mål till före paus.

2-0 stod sig till halvtid men redan fem minuter in på den andra halvleken hade Berga straffat ett något oorganiserat hemmalag och både reducerat och kvitterat.

– Jag får nog ta på mig lite av den tunga starten, jag bytte kanske för mycket folk i paus, och några av dem kom lite fel in i matchen. Jag vet vad de kan men ibland blir det så, menar Eriksson.

Halvleken var jämn men Ruda återtog ledningen efter tjugo minuter. Glädjen blev dock kortvarig när gästerna kvitterade på straff sedan Rudamålvakten Adam Holgersson blivit utvisad.

– Jag kan inte klandra Adam för det röda kortet, han blev satt i en knepig situation på grund av misstag högre upp i plan och var tvungen att agera, säger Thobias Eriksson.

”Ruda starkare”

Det var fortfarande 3-3 vid full tid trots att bägge lagen hade chanser att avgöra. Förlängning fick avgöra och där var Ruda det starkare laget. I slutet av den första förlängningskvarten fick först Berga en man utvisad och i momentet efter hittade Anton Johnsson brodern Victor med ett långt inkast och Victor slog in 4-3, ett mål som blev matchavgörande.

Efter den här omgången återstår sexton lag i cupen och Rudatränaren medger att det hade varit trevligt att få mäta krafterna med till exempel Oskarshamns AIK.

– Det är onekligen en kittlande tanke, avslutar Thobias Eriksson som vill lyfta fram mittfältaren Emil Johanssons insats mot IFK Berga.

– Han gjorde ett fantastiskt jobb idag, han löpte otroligt mycket och fick spela både på mitten och som forward. Oerhört värdefullt i en sådan här match.