Förlust i första kvalmatchen för ett ineffektivt BB 2001

VIRSERUM/OSKARSHAMN

BB 2001 föll med 0-1 (0-1) mot VSGF/JAIK i den första matchen i kvalet till division fem.

– Det var surt, men fotboll går ut på att göra mål och det lyckas vi inte med idag, säger Anders Larsson, tränare i BB 2001.

Kvalet till division fem utgörs av ett antal fyralagsgrupper och för BB 2001 var första matchen på bortaplan i Virserum.

Hemmalaget tog ledningen med tio minuter kvar av den första halvleken, ett mål som skulle visa sig bli matchens enda.

– Det var ett fint fotbollsmål. Inspel från kanten snett-inåt-bakåt och skott i mål, helt enligt skolboken, säger Anders Larsson.

– Utöver det har de kanske någon halvchans i första halvlek, i andra ingenting.

Borde ha vunnit

BB 2001 förde matchen och skapade flera bra lägen, men det ville sig inte i avsluten.

– Vi borde ha vunnit den här matchen sett till de chanser vi har, men gör man inga mål vinner man heller inga matcher, säger Anders Larsson som satsade det han hade framåt sista delen av matchen.

– Vi gick ner på trebackslinje men de backade hem och gjorde det trångt och svårt för oss. Den stora chansen till kvittering skulle dock komma, via en straff i slutminuterna, men inte ens detta hjälpte.

– Målvakten gör en kanonräddning, det är bara att gratulera. De gör mål, det gör inte vi – och som någon vis man sa: ”Fotbollen är alltid rättvis, men inte logisk.” Så var det idag, avslutar Anders Larsson.

I den andra matchen i kvalgruppen vann Djursdala över Gunnebo med 3-1. Nästa lördag tar BB 2001 emot Djursdala i den andra omgången.