FÖRLUST: IK Oskarshamn rasade ihop fullständigt – tappade 3–0-ledning hemma mot Linköping

Ishockey

SHL

IK Oskarshamn – Linköping 4–6 (3–1, 1–1, 0–4)

Mål, IKO: Olli Palola, Hynek Zohorna, Hugo Jonasson, Ahti Oksanen.

IK Oskarshamn gick tidigt fram till en 3–0-ledning hemma mot Linköping på torsdagskvällen.

Men gästerna kom tillbaka och IKO:s 4–2-ledning inför den tredje perioden förvandlades till 4–6 under de sista 20 minuterna.

– Jag vet inte – det var ett pisskott som gick in mitt i målet, längs med isen. Men skönt att ha det gjort och skönt att sådana kan gå in någon gång, svarade IK Oskarshamns back Hugo Jonasson när TV4 Play frågade hur det kändes att göra karriärens allra första SHL-mål.

Målet gav IKO en 3–0 ledning 09:49 in i den första perioden.

Och efter detta bytte gästerna målvakt – Marcus Högberg klev av och in kom Jesper Myrenberg. Dessförinnan hade LHC hunnit med att ta en timeout, efter 2–0-målet.

Hemmalaget fick sannerligen en pangstart i Be-Ge Hockey Center och det mesta talade för att ”Bönderna från Småland” skulle bärga en viktig trepoängare.

Andra målet

Olli Palola dundrade in 1–0-pucken efter 28 sekunder (hans andra mål för säsongen) – och Hynek Zohorna styrde in tvåan då uret stod på 2 minuter och 17 sekunder (hans andra mål för säsongen).

Förre IKO-backen William Worge Kreü reducerade efter 16:33.

Ty Rattie rakade in 3–2-pucken 13:42 in i mellanperioden.

Sedan gjorde IKO:s Ahti Oksanen 4–2 på en halvträff i numerärt överläge, fem mot fyra, efter 14:30 (det var hans tredje fullträff för säsongen).

John Nyberg reducerade till 4–3 04:29 in i slutperioden.

Jonathan Myrenberg gjorde 4–4-målet efter 07:42.

Patrick Russell satte 4–5 efter 13:49.

William Worge Kreü skickade in 4–6 i tom kasse, med fyra sekunder kvar av matchen, då IKO hade tagit ut målvakten, Marek Langhamer, i jakten på en kvittering.

IKO möter Växjö på bortais på lördag.

Här är SHL-tabellen, där Oskarshamn är tillbaka på jumboplatsen i och med att bottenkonkurrenten HV71 vann hemma mot Skellefteå.