Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Förskolebarn vill ha en återvinningscentral på Oknö

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OKNÖ

Några av barnen på Oknö naturförskola vill ha en återvinningsstation på Oknö.

”Vi skulle vilja ha en återvinningsstation på Oknö för att kunna gå dit med våra gamla kartonger, plast och glas, så att vi kan sortera. Det är ju inte lika miljövänligt att åka buss till miljöstationen, Om vi kunde gå, skulle vi kunna sortera mer av skräpet vi plockar på Oknö”, skriver de i ett medborgarförslag till Mönsterås kommun.

Två pedagoger på skolan har kompletterat brevet med följande:

”På Oknö naturförskola arbetar vi aktivt med att lära barnen vikten av att sopsortera och att arbeta för ett hållbart samhälle. I år har vi dessutom valt avfall, nedskräpning och påverkan som prioriterade mål i vårt arbete med Grön flagg.”

“Bussen är sällan ledig”

”Ibland tar vi Flexbussen in till köpingen, för att sortera vårt avfall, men bussen är sällan ledig. Vi är medvetna om att de i kommunen utställda miljöstationerna enbart är till för privatpersoner, men också vi i förskolorna får använda dem i pedagogiskt syfte.”

”Det är tråkigt att barnen oftast missar det sista steget i vårt arbete med avfallshantering. I vår läroplan står det att: ”Utbildningen ska genomföras i demokratiska former och lägga grunden till ett växande intresse och ansvar hos barnen för att aktivt delta i samhället och för en hållbar utveckling – såväl ekonomisk och social som miljömässig. Både ett långsiktigt och globalt framtidsperspektiv ska synliggöras i utbildningen.”

”Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla ett växande ansvar och intresse för hållbar utveckling och att aktivt delta i samhället.”

Oknö. FOTO: PETER A ROSÉN
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS