Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

FÖRSLAG FRÅN EN OSKARSHAMNSBO: Sänk hastighetsbegränsningen till 20 kilometer i timmen

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

En medborgare funderar på om en hastighetsbegränsning på 20 kilometer i timmen på Middelfartsvägen i Kristineberg, i Oskarshamn, skulle kunna eliminera den upplevda fortkörningsproblematiken på vägen i fråga.

I ett mejl till tekniska kontoret skriver han att han bor i det aktuella området och att ”det körs väldigt fort av flera personer i hela detta område – värst är nog kommunens bilar, alltså hemtjänstens, men även många andra som inte tänker till. Det bor väldigt många barn på alla vägar i området – och jag är inte bara rädd om mina barn, utan tänker på alla andra barn med. Det är inte frågan om det kommer att hända något, utan när det kommer att hända”.

”En annan tanke är att göra hela området till gångfartsområde eller liknande, för att hela området ska få lägre hastigheter. Eller alternativt, göra både och, både få sänkt hastighet i hela området och farthinder vid just denna korsning (Tre Hällars väg/Middelfartsvägen/Pärnuvägen, redaktionens anmärkning)”, skriver personen.

Middelfartsvägen möter Tre Hällars väg och Pärnuvägen i Oskarshamn
Middelfartsvägen möter Tre Hällars väg och Pärnuvägen i Oskarshamn. Foto: Peter A Rosén

Foto och montage: Privat (överst)

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS