Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Förslag från privatperson i Oskarshamn: ”Behåll Norra skolan”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

”Behåll Norra skolan i Oskarshamn.”

Det förslaget lyfter en privatperson fram i ett synpunktsmeddelande till kommunen.

Han påpekar att den nya skolan, som en majoritet av politikerna i bildningsnämnden vill bygga, inte behöver bli så stor och dyr om Norra skolan får vara kvar.

”En övertro”

”Det verkar finnas en övertro, att stora skolor och nybyggnation är det som skulle få eleverna att känna trygghet och prestera bättre resultat”, skriver personen ifråga.

Han fortsätter:

”Estland är bland de bästa länderna i Europa när det kommer till Pisa-mätningarna. Man har legat högt och stabilt i dessa mätningar sedan 2006, betydligt högre än svenska elever.”

”Jag tror inte att skollokalerna i Estland är bättre än på Norra skolan i Oskarshamn. Det som är viktigt för att elever ska kunna prestera bra resultat, är givetvis fräscha och rena lokaler, som det säkert går att få till på Norra skolan.”

”Hålla ordning”

”Det viktiga är att vuxna kan leda och sätta gränser, hålla ordning och skapa trygghet och vinna barnens förtroende. Klarar man inte det så spelar det ingen roll hur många miljoner som satsas på nya skolor”, skriver personen.

TEXT & FOTO

PETER A ROSÉN

peter@oskarshamns-nytt.se

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS